Fra venstre: Martin Hubman, Vegard Danielsen og Christian Bøen. Foto: Leiv-Terje Arnevik.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i Sørlandsmesterskapet

Vegard Danielsen vant foran Martin Hubmann og Christian Bøen i sørlandsmesterskapets langdistanse-orientering sist helg.

I helga arrangerte Søgne og Songdalen O-klubb Sørlandsmesterskapet i langdistanse-orientering. Arena var Bergeskogen med samlingsplass på Søgne videregående skole.

Sist gang terrenget ble brukt til et større arrangement var i 1996 da Sørlandsgaloppen med innlagt world-cup testløp ble arrangert samme sted.

Været var det samme som i 1996: Varmt og strålende solskinn. 109 løpere stilte til start i et krevende og variert terreng.

Mesterskapet hadde celeber deltagelse med Kristiansand O-klubbs relativt ferske sølvvinner fra VM-sprinten i Skottland for tre uker siden, Martin Hubmann. Til tross for et godt gjennomført løp fra Hubmann, holdt det bare til sølv i Sørlandsmesterskapet også. Vegard Danielsen (KOK) løp den 8,5 km lange løypen på 77 minutter og slo Hubmann med 1,5 minutt.  Vinnertiden indikerer tungt terreng og tøffe løyper. Veldig sterkt av Danielsen, som stiller godt rustet foran NM som går av stabelen i Trøndelag om tre uker.

Arrangøren vartet opp med et variert terreng med både detaljrik eikeskog, mer glissen furuskog med snaufjell, og plantet voksen granskog. Kartet var nysynfart av Vidar Ydse og var spesiallaget til mesterskapet.

sebastian
Unggutten Sebastian Daland gjennomførte et godt løp. Foto: Leiv-Terje Arnevik.

Det ble som ventet mye edelt metall  til Kristiansand O-klubb, som hadde med dobbelt Hovedløpsvinner Marius Aurebekk i spissen for en sterk ungdomsgruppe. Det ble likevel noen topp-plasseringer til SSOK. Astrid White vant D12, Ane Ribe D17AK, Christina White D45 og Floke Bredland gikk til topps i H70.

Ellers så må det nevnes at hovedløpsvinneren på langdistansen i H16, Sebastian Daland, stilte i seniorklassen og havnet under 20 minutter bak vinneren. Imponerende av unggutten med farfar fra Søgne, i det tunge terrenget!

O-klubben har investert i helt nytt digitalt orienteringskart.  Kartet er laget på grunnlag av frigitte laserdata fra kommunen, noe som sikrer best mulig kvalitet og nøyaktighet. Her har klubben et anlegg som vil være et godt utgangspunkt for instruksjon, konkurranser og turorientering i fremtiden. Synfaring og rentegning er utført av Rambøll og hadde en kostnadsramme på ca 160.000, og er finansiert av klubben selv, med 1/3 tippemidler og noe tilskudd fra kommunen.

Løpsleder var Roy Birkeland, og Leiv-Terje Arnevik var løypelegger.