AK 28 G16 sitt vinnerlag i G15/16-klassen. Foto: Marianne Stray.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i Umbro Cup

AK 28 sin årlige cuphelg er vel overstått i strålende sol, innsatsvillige deltagere og iherdige arrangører.

20150419_151045
AK 28 G13 – 1.laget gull i rødt og 2.laget sølv i blått. Foto: Marianne Stray.

Den 46. cup i rekken, og med 160 lag, 1700 deltagere gikk det som den skulle. Det er en kompakt turnering hvor vi etterstreber nærhet for lagene til haller, overnatting og bespisning. Dessverre opplevde vi at kommunen var noe vanskelig med hensyn på skoleovernatting. I 12.time fikk vi plassert et lag på skole som vi ikke hadde tiltenkt, og måtte bruke transport for dem til hall og matsal. Laget tok det veldig bra, og Takk til Staal Jørpeland for sporty innstilling!

Ellers var turneringen en opplevelse, det er en sann fryd å følge forventningsfulle jenter og gutter fra 9 til 16 år stå på fra tidlig morgen til tidlig kveld. Det er disse dette handler om, respekt-begeistring-innsats og fair play, alt i ånd av Norges Håndballforbund sine idealer. Det er ikke lett å holde fokus på kun 18 min. spilletid når det handler om å kjempe for seier. Trenerne og lagledere har en viktig rolle på og utenfor banen, og vi tør påstå det var fair play over hele linjen. Ingen protester.

Lagene kom fra Rogaland med gode gamle cuptravere, fra Østlandet har vi også mange gjengangere. AK28 har alltid hatt med våre danske venner, i år var det kun Vodskov g 16. Men de var nok et eksotisk innslag for jentene, og hadde det nok ganske så greit under cupen. I tillegg lokale lag som forlenger sesongen en måned til.

20150419_153228
AK 28 vant J16-klassen. Foto: Marianne Stray.

Dommere er også viktige, og de hadde sin andel timer i hallen, det er snickers og twist. Tydelige og rettferdige, selv om noen lag sikkert opplevde inni mellom det motsatte. Men det er en del av gamet, de er bare mennesker de også, og lot seg ikke vippe av banen.

Men uten de frivillige i klubben hadde det vært nær sagt umulig å gjennomføre. Foreldre, foresatte, familie, dame/herrespillere er umåtelige viktige for at cupen kan gjennomføres! Den ene helga i året hvor klubb kan generere penger i kassa, er vi avhengig av velvillighet, innsats og ikke minst stå-påvilje. Vi takker av hele vårt AK-hjerte for denne gang og sees til neste år!

Vinnere Umbrocup 2015

G 12: Kif                        J12: IK Våg 1
G 13: Ak28 1                J 13: Staal Jørpeland 1
G 14: Urædd                J 14: IK Våg
G15/16: AK28 (98)    J 15: Staal Jørpeland
J 16: AK28