Fra venstre: Myriam Claveau, Christina Thommesen og Dzana Muraspahic
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps i KTKs dameturnering

Kristiansand Tennisklubb arrangerte i helgen åpen dameturnering hvor det var god deltakelse fra både Arendal og Kristiansand.

Dameturneringen ble til som et initiativ for å bygge opp under det voksende tennismiljøet i både Arendal og Kristiansand. Flere av deltakerne var debutanter i turneringssammenheng, og det var også etter intensjonen skal vi tro arrangørene Hild Merete Malo Wirak og Vanda Waage. Vi er kjempeglad for responsen med tolv påmeldinger, og vi håper med dette å ha startet en tradisjon.

 

Solid deltakelse fra både Arendal og Kristiansand sørget for en meget hyggelig dag i tennishallene på Lund.Stemningen var god med kaker, kaffe og ikke minst lapskaus. Nå var det det sportslige som sto i sentrum, og det ble spilt mange kamper i løpet av dagen. Turneringen var organisert i et hovedtablå, samtidig som taperne i første runde fortsatte i B-tablå. Dermed var det duket for mange og jevne kamper for deltakerne.

 

I hovedklassen var KTKs Myriam Claveau og Dzana Muraspahic tilnærmet i egen klasse, og det var derfor store forventninger til finalen. Sjelden har vi vel sett en mer velspilt kvinnekamp i Kristiansand Tennisklubb, og spennende ble det også.

Dzana gikk opp i en 4-2 ledelse i første sett, men Myriam svarte med solid spill og snudde det i sitt favør og vant første sett 6-4. I andre sett festet Dzana tidlig grepet og vant dette med sifrene 6-2. Dermd var det duket for et tredje og avgjøredne sett. Dzana fortsatte storspillet og gikk direkte op i en 3-0 ledelse. Myriam ga seg ikke uten kamp, men det var Dzana som tilsutt kunne strekke armene i været etter 6-2 også i siste sett. Vi gratulerer begge to med meget god innsats.

 

Finalen i B-sluttspillet ble utkjempet mellom Arendal Tennisklubbs Christina Thommesen (regionsmester, egen anm.) og Ingrid Fodstad. Thommesen ble for sterk, og dro i land en velfortjent seier med sifrene 6-2 6-0. Med dette hadde begge to spilt fire kamper hver i løpet av en formiddag- en formidabel innsats!

 

 

Resultater:

 

Hovedtablå:

Semifinaler:

Tanatcha Bentsen- Myriam Claveau 1-6 0-6

Victoria Sveberg- Dzana Muraspahic 0-6 2-6

Finale:

Dzana Muraspahic- Myriam Claveau 4-6 6-2 6-2

 

B-sluttspill:

Semifinaler:

Christina Thommesen- Hild Merete Malo Wirak 6-4 6-4

Ingrid Fodstad- Anne Holgersen 6-4 6-3

Finale:

Christina Thommesen- Ingrid Fodstad 6-0 6-2