Marte Jakobsen fra Kristiansand og Søgne rideklubb i aksjon søndag på Åros-banen. Foto: Rita Andersen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til topps på Åros-banen

Se bildeserie fra helgas distriktsstevne i regi av Kristiansand og Søgne rideklubb.

Opprinnelig var dette ment som et stevne som skulle gå over fire dager, der en del av overskuddet skulle gå til valgt veldedig organisasjon, 4Africa. Dessverre var det andre stevner, der ryttere kan kvalifisere seg til Oslo Horseshow, som kolliderte med vårt, slik at vi valgte av hensyn til sponsorer å utsette denne delen til våren 2015.

Stevnet bar likevel preg av stor kvalitet selv om en del «underholdningsklasser» måtte vike grunnet nedkortning av tid. Vi kjørte en del «halve» klasser, der ryttere kan bygge erfaring ved å avansere en klasse. I tillegg var det både en micro Prix klasse for ponni og en for hest.

Banebygger James Baker hadde særlig vektlagt tempovalg på banene sine, slik at eventuelle uerfarne ryttere kunne få erfaring i å måtte ri i et kanskje noe høyere tempo enn vanlig for å unngå tidsfeil, og på den måte være bedre rustet til å starte Landsstevner og større stevner.

Marte Hardeland Jacobsen fra arrangørklubben Kristiansand og Søgne rideklubb har vært ute med kragebeinsbrudd og tommelbrudd, men vant likevel sin klasse søndag. Samme dag slo arrangørklubben til med hele fire premierte av fem mulige i 1,15-klassen. Flere resultater kan leses her. 

Alma Karner med ny ponni, Steegs Amigo.
Iben Solås med Al Catina i 0,80.

Gledelig var det derfor at mange av dem tok plassering i en klasse de akkurat hadde avansert til. Pernille Sture på 2. plass med ny hest, Christine Esdar på 3. plass – også et comeback etter hestens lengre sykefravær. Maren Persen tok 5. plassen – som debutant i klassen. 4. plassen gikk til Maria Gjestvang fra Sørlandsparken rideklubb

Micro Prix ponni ble vunnet av Celin Inez Currie på What A Dude, en fantastisk dyktig liten arendalitt-snuppe. Ponniklassene går kjapt og nervepirrende for seg – og i omhoppingen trakk Celin det lengste strået da Heidi Kristine Eliassen fra Ålgård rideklubb ble litt overivrig og og mistet balansen. Sistnevnte red likevel inn til 2. plass. I hest vant også en arendalitt, – Tore Martin Smith på Gilbert 88.

PS! Bildene på denne siden er tatt av er Alf Martin Farbrot, Rita Andersen og Mariette Andersen .