Dette bildet er fra markløft under NM i fjor. Foto. Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Til VM for å forsvare tittelen

Fredag reiser jeg til Finland for å forsvare tittelen som verdens sterkeste kvinne under 70 kg.

Konkurransen går over to dager, lørdag og søndag. Det er fire ulike øvelser hver dag. Showet starter med lastebiltrekk. Neste øvelse er maks repetisjoner med apollons axle (60 kg for min klasse), deretter er det superyoke og til slutt dekkflip.

På denne videoen setter jeg norgesrekord både i under 70 kilo og åpen klasse med å løfte 184 kilo i markløft:

Lørdagen starter vi med stokk der det er om å gjøre å få tyngst mulig stokk over hodet. Etter stokk er det farmers walk (90 kg i hver hånd). Så er det markløft, der den som står igjen med det tyngste godkjente løftet vinner øvelsen. Og til avslutning er det Husafell, der vi skal løpe så langt vi kan med en stein som veier ca 80 kg.

Oppkjøringa har i stor grad vært preget av sommer, jobb og mot slutten magetrøbbel, så det har vært vanskelig å finne motivasjon til å trene som jeg håpet å få til.
Det er ikke så mye mer jeg kan gjøre nå enn å satse på at treningen jeg la ned før sommeren sitter bra i kroppen og at jeg klarer å få formen til å stemme til helga.

Her setter jeg norgesrekord i under 70 kilo og åpen klasse, også under mesterskapet i juni: