Geir Vegard Gundersen og Grimstad-hesten Fabian B.R. på vei mot sin sjette seier i det syvende forsøket sammen med kusk Geir Vegard Gundersen. Det skjedde på Bjerke Travbane tirsdag. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tilbake som en vinner

Tre uker etter Fabian B.R. tapte for første gang i karrieren, var usikkerheten rundt tirsdagens start stor. Per Otto Aagres stortalent svarte med seier.

Per Otto og Lars Aagre hadde bare opplevd oppturer med fire år gamle Fabian B.R. før turen til Åby Travbane i Gøteborg i slutten av april. Dit kom Grimstad-hesten som ubeseiret på fem starter i karrieren, og ble gjort til stor favoritt i svensk V75. I Sverige hadde ikke Fabian B.R. dagen og gikk på karrierens første nederlag.

Se stortalentet Fabian B.R. ta sin sjette seier i det syvende forsøket i videoen fra Rikstoto Direkte under:

Tirsdag jaktet stortalentet revansje i et V76-løp på Bjerke, og hestens tilhengere slapp å gå skuffet hjem. For første gang med tillegg i løp og dermed et nytt taktisk opplegg etter kun løp i tet, slo Fabian B.R. voldsomt tilbake. Sammen med kusk Geir Vegard Gundersen var sørlandshesten sterkest over Derby-distansen og landet på 1.16,1/2660 meter.

– Vi ble litt usikre sist og det er herlig å komme tilbake. Åby-løpet var litt skuffende, men vi har vært med så lenge i denne sporten at vi vet at man får en på trynet fra tid til annen, fortalte Per Otto Aagre på seremoniplass.

46-åringen legger foreløpig ikke lista altfor høyt med sin seiersvante hest.

– Fabian B.R. ble litt hausset litt opp etter seieren i Widding-løpet, vi får holde ham litt nede, smilte Aagre, som sammen med kusk Gundersen var svært fornøyd over at hesten også fungerte svært godt med ryggløp.

– Det var veldig fint å få kjørt ham bakfra nå, han lærer hele veien. Seks av syv mulige er utrolig bra, skrøt «GV» etter løpet.

Finsland-hesten Askevold Stjerna tok karrierens første seier sammen med Vidar Hop. Foto: Anders Kongsrud/www.hesteguiden.com.

Også Anne Catrine Kleveland fra Finsland hadde tatt turen til hovedstaden kvelden før nasjonaldagen. Det resulterte i karrierens aller første seier i det 49.forsøket for syv år gamle Askevold Stjerna. Sammen med kusk Vidar Hop ledet hun hele løpet og satte ny rekord da hun vant på 1.29,7/2140 meter.

– Dette varmet!, smilte Kleveland.

– Det har begynt å løsne etter vi begynte å galoppere hesten en gang i uka i trening, det er nemlig ganske stor kapasitet i denne hesten, fastslo treneren.