Arkivfoto: Fædrelandsvennen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Dobbeltseier på Forus

Søgnemannen Øystein Tjomsland knallet til med to nye seirer i tirsdagens trav i Stavanger.

Fjoråret var en mellomsesong for Tjomsland, da det var mange juniorer som måtte vokse seg inn i eliten. Til nå i år, på kun fire kjøredager, er det allerede blitt sju seirer. Les mer om de fem første HER.

Grude Eld var første stallhest ut denne tirsdagen på Forus. Sist han gjestet Forus var det orkan i kastene, noe som ikke var tilfellet denne gang. På en litt hard Forusbane (tatt årstiden i betraktning meget bra) fikk Grude Eld en grei start. Tempoet i løpet ble travet etter 1.35,3/500m (strek hest) og 1.31,6/1000m (Grude Eld). Grude Eld overtok teten fra 20 meter tillegg, da det gjensto 1100 meter av løpet. Han fikk noen lengder med en gang og holdt ledelsen klart til mål. Grude Eld tok karrierens mest overlegne seier og det var hestens fjerde seier så langt i karrieren. Han kom i mål på seierstiden 1.29,9v/2060m og 10.000,- inn på konto til andelslaget i regi Martin Hove og Tor Raymond Lie. Mørtvedt Jerkeld-sønnen er i rivende utvikling og går mot et spennende sesong.

Vestpol Faxen er en humørhest av rang. Sist i orkanen på Forus ville han nesten ikke ut av stallen, men tirsdag var han tilbake i sitt rette jeg. Han fikk en fin start fra det lengste tillegget. Tempoet i løpet ble travet etter 1.29,5/500m og 1.27,1/1000m. Vi fikk etter hvert andrepar utvendig og ned mot den siste svingen var han skikkelig tagget. Han fikk et drømmeløp underveis og slike løp han må ha. Det ble travet fort ned oppløpet, men da travet også tethesten fort. Vestpol Faxen sto på fint hele veien inn til mål og tok en fin andreplass. Vestpol Faxen noterte tiden 1.24,7v/2080m og 8.000,- inn på konto til Odd Magne Lura.

Magnums Sebastian travet et fint løp til seier sist. Nå var det andre forutsetninger med tillegg og en reise fra køen. Han fikk en grei start og satt i fjerdepar utvendig underveis i et løp som ble travet etter 1.32,0/500m og 1.31,3/1000m. Runden igjen fra mål ble han forsert framover via tredjespor og det fløyt fint på nedover den siste bortre langsiden. Ned oppløpet galopperte lederhesten og da ble det veldig enkelt for Magnums Sebastian som tok en kontrollert seier. Han kom i mål på seierstiden 1.27,3v/2080m og 16.000,- inn på konto til Terje Johnsen fra Kleppestø. Magnums Sebastian er fortsatt ubeseiret i 2015.