Det ble seier både i classical biathlon og i long cycle i Vallhalla Open sist helg. Foto: Øystein Sondrup.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

To gull i Valhalla Open 2015

Hei, og takk for sist. I helgen var det for tredje år på rad Valhalla Open i Oslo.

Her står jeg som vinner av biathlon, flankert av de to kristiansanderne Christer S. van Putten (nr. to, t.v.) og Andreas Jacobsen (nr. tre, t.h.).
Her står jeg som vinner av biathlon, flankert av de to kristiansanderne Christer van Putten (nr. to, t.v.) og Andreas Jacobsen (nr. tre, t.h.). Foto: Privat.

En åpen internasjonal konkurranse i Girevoy Sport (Kettlebells). I denne konkurransen konkurrerte jeg i både classical biathlon og long cycle. Biathlon er jerk (støt) med to kuler + snatch (rykk) med en kule og ett armbytte senere på dagen. Og som i NM konkurrerte jeg selvfølgelig i min hovedøvelse long cycle. Alle øvelser med 32 kg kule/kuler. Jerk og LC er med to kuler, snatch med en kule.

Siden sist har jeg fått ny trener (online), legenden og den beste atleten verden har sett gjennom tidene, Ivan Denisov. Han har gjort ekstremt mye med min løfting siden NM, jeg har prioritert teknikk, pust og stabilitet i løftet mitt. Det har vært frustrerende til tider, og det tok mange uker før jeg merket og forsto effekten av programmene og tankene hans. Har trent mye lettere med kulene, tyngre utenom, og totalt sett flere økter, men alt i alt lettere og med mindre totalt volum/belastning på øktene. Har vært lærerikt, utfordrende og bra på en annerledes måte. Nøkkelordene er som nevnt teknikk, pust og stabilitet. Jeg løfter mye finere nå, og har bedre kontroll på pusten og er mye mer stabil og kontrollert alt i alt.

per6
Tøffe tak! Foto: Privat.

I konkurransen fikk jeg ikke ut mitt best på hovedøvelsen long cycle dessverre, jeg fikk litt utfordringer med svette, og ble litt satt ut av det og flyttet derfor fokus til å fullføre de ti minuttene med god stil. Jeg var kanskje litt for safe og kunne nok pushet meg litt mer, føler jeg nå i etterkant, men jeg ønsket ikke å risikere å feile på ti minutter! Mitt resultat på 67 reps er ca ti reps bak min plan/taktikk for konkurransen, så jeg er egentlig litt skuffet. Men samtidig er jeg glad for at jeg fullførte sett med god kvalitet på repetisjonene og følte meg sterk etterpå. Og siden det holdt til gull er jeg selvfølgelig kjempeglad for det!

Her kan du se min long cycle-øvelse:

Det bør nevnes at min venn og tidligere elev fra Kristiansand, Christer Van Putten tok sølvmedaljen med 50 repetisjoner (ny personlig rekord og tredje beste resultat av en nordmann uansett vektklasse)! Respektabelt resultat av en ung og lovende utøver! Engelske Ste Gordon tok bronsen med 41 repetisjoner.

I biathlon stod jeg også øverst på pallen. Selv om jeg egentlig ikke har prioritert biathlon i treningen min er overføringen fra long cycle til biathlon stor. Jeg konkurrerte jo i over to år i biathlon før long cycle. Jeg gjorde ikke noe spesielt ut av jerksettet mitt, men på snatchen tok jeg vel det som er offisiell norgesrekord med 32 kg (så vidt jeg vet). 120 repetisjoner på rundt sju minutter, da mistet jeg kulen i bakken etter blødende sår i hendene. Som på long cycle tok Christer van Putten sølvmedaljen her også. Kamerat og kristiansander Andreas Jacobsen fikk bronsen med bl. a offisiell norgesrekord på snatch 24 kg – 219 repetisjoner! Andreas er for øvrig Norges beste snatcher og har uoffisiell norgesrekord med 32 kg. Står virkelig respekt av hans prestasjon

Med stolthet vil jeg nevne de lovende kvinnene våre her i Kristiansand, Celine Lorentsen og Helene Victoria Gillberg Christensen. Helene er ganske fersk i sporten, men har på kort tid fått svært imponerende resultater, og fikk denne helgen bronse i long cycle 2×16 kg – 10 min/70 repetisjoner. Celine har jo vært med en stund, men for henne, som det er for Helene og de andre kvinnene er det nytt i år at de løfter to kuler, slik som menn. Tidligere var det bare en kule og ett armbytte. To kuler krever en helt annen fysikk og fokus, og at begge de to er så bra allerede, er jeg bare utrolig stolt over. Celine er forøvrig min egen elev gjennom et par år tilbake, og leverte long cycle 2×16 kg – 10 min/90 repetisjoner, som holdt til sølvmedalje. Etter min mening det fineste settet noen gang levert av en kvinne i hele Scandinavia. Helt rått!

Her kan du se Celines long cycle-øvelse:

Nok en fantastisk erfaring og opplevelse, ikke helt fornøyd med resultatet på long cycle. Men alt i alt fantastisk gøy med to gull og et godt snatchsett!