Obada Qldweiri (f.v.), Ragnhild B. Hjellset, Amir Amir Poya Ghazishoar, Lisa Listed og Odinn Kjartansson fra Arendal Karateklubb. Sist lørdag  ble det 44. norgesmesterskapet i karate avholdt i Bærum Idrettspark.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Medaljefest for Arendal i karate-NM

Arendal Karateklubb hentet hjem to gull og to sølv fra mesterskapet i Bærum.

Nærmere 500 deltakere i 3 forskjellige stilarter deltok på stevnet som også ble live streamet gjennom Norges Kampsportforbund sine nettsider. I vår stilart, fullkontakt karate, var det totalt 86 utøvere som deltok fordelt på flere klasser

Arendal Karateklubb deltok med fem utøvere som utmerket seg meget godt. Totalt ble det to gull og to sølv.

Vi har fått en kjernegruppe av fightere i klubben som er dedikerte og målbevisste. Det er lagt ned en relativ stor mengde med arbeid i forkant. Treninger gjennom ferier, på bursdager og stort sett alle andre «unaturlige» dager å trene på, har vært normalen hos oss. Det har gitt resultater.

Ragnhild B. Hjellset (22) gikk to kamper i klassen kvinner -70 kg og demonstrerte at man kan sette ut i livet nøyaktig det man har trent og drillet på i månedsvis. Første kampen til Ragnhild ble avgjort på under 30 sekunder med to rene sparketeknikker mot hodet, satt sammen med kombinasjoner som vi har drillet på i klubben. Ragnhild vant begge kampene sine med sparketeknikker mot hodet.

Lisa Listeid (22) gikk også to kamper i klassen kvinner -70 kg og møtte tøff motstand i sin første kamp mot en mer erfaren motstander. Det var en jevn og hard kamp hvor Lisa trakk den lengste tråden og vant på dommeravgjørelse.

I den andre og avgjørende finalekampen møtte Lisa sin klubbvenninne Ragnhild.

Treningsvenninnene beholdt respekten for hverandre og gikk «all in» i en god kamp. Kampen gikk i Ragnhild sin favør etter to rene hodespark som traff godt.

Odinn Kjartansson (16) har deltatt på fire stevner tidligere uten å få gjennomslag og lønn for strevet. Denne gangen skulle vise seg å bli helt annerledes!

Odinn gikk tre kamper i klassen gutter 15-17 år – 65 kg. Første kampen ble vunnet på dommeravgjørelse etter at Odinn satt press og jaget motstanderen ut av matten ved flere anledninger.

I den andre kampen møtte Odinn en rutinert svartbelte som motstander. Uredd gikk Odinn hardt ut og fant åpningene gjennom guarden til sin motstander. Rette spark og slag resulterte i teknisk knock out.

I den tredje og avgjørende finalekampen møtte Odinn også en mer rutiner og erfaren motstander. Kort tid etter at kampen var blåst i gang, plasserte motstanderen en ulovlig teknikk i skrittet på Odinn. Dommerne så dessverre ikke dette og kampen fortsatte. I stedet for å vise tegn til smerte etter den ulovlige teknikken, kanaliserte Odinn frustrasjonen til enda hardere og presise sparketeknikker mot sin motstander. Også her endte kampen før tiden i teknisk knock out til fordel for Odinn.

Som hovedtrener og coach under stevnet, er det givende å se slik entusiasme og kampånd hos våre utøvere. At det løsnet slik for Odinn på sitt femte stevne er ekstra moro. Seieren er svært velfortjent.

Obada Qldweiri (20), som er relativt ny hos oss, møtte tidligere norgesmester og norgescupvinner i sin første kamp i klassen herrer, -80 kg. Kampen endte med tap for Obada etter god innsats mot en meget sterk motstander.

Bård Even Kvamme (25) har tidligere vunnet NM, diverse norgescuper og Norwegian Ope-stevner. I 2016 fikk han også «beste fighter» prisen under Norwegian Open stevnet. Han er uten tvil en av mest lovende utøverne i landet i sin vektklasse, -70 kg.

Bård Even (t.h.) sammen med coach Amir.

Bård debuterte dessuten i EM i november 2016. I årets norgesmesterskap møtte han en av de mest rutinerte norske lettvekterne innenfor idretten, Hans Kristian Havreberg fra Etne Karate Klubb. Hans Kristian er også tidligere norgesmester og norgescupvinner. I tillegg har han også erfaring fra EM og VM.

Denne kampen ble stemt inn som en «super finale» hvor settingen og stemningen rundt kampen endres til en slags «super-kamp». Dette gjøres basert på tekniske og taktiske ferdighetene som utøverne besitter samt dommere og stevneledelsens forventninger til de samme utøverne.

Kampen ble ingen skuffelse! Bård Even og Hans Kristian braket sammen i et fyrverkeri av en teknisk og taktisk kamp. Det tekniske nivået var høyt og det samme var frekvensen av teknikker.

Dessverre fikk vi ikke utført den kampplanen som var satt for denne kampen fullt ut og kampen endte med tap for Bård Even. Dog var dette kanskje en av de mest eksplosive og underholdende super finalene som har vært avholdt i fullkontakt karate-sammenheng i Norge.

I sum er vi svært godt fornøyd med resultatene som vi har fått under årets norgesmesterskap. Nå ser vi fremover mot flere nasjonale og internasjonale stevner i løpet av 2017.

Odinn Kjartansson 1. Plass. (3 kamper)
Ragnhild Bjørndal Hjellset 1. Plass (2 kamper)
Lisa Listeid 2. Plass (2 kamper)
Bård Even Kvamme 2. Plass (1 kamp – superfinale)