Elin Johanna Bjarnadottir og Daniel Hovrind på toppen av seierspallen i Idda Arena. Begge er medlem både av Budosør Judo Club og helgas ararrangørklubb Kristiansand Ju Jitsu Klubb. Foto: Anne Hovrind.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

To NM-gull til Budosør

Elin Johanna Bjarnadottir og Daniel Hovrind vant hver sin tittel i helgas jujutsu-NM i Kristiansand.

Både Elin og Daniel er solide judoutøvere, det har de vist gjennom sterke prestasjoner gjennom hele året. Elin deltok i sitt første NM og det gikk strake veien til NM gull. Vi er superglade for å ha Elin i klubben, hun deler kunnskapen sin fra Island og er en utrolig inspirator og  ressursperson  for våre yngre utøvere.

Daniel hadde en tittel å forsvare fra i fjor, og også denne gangen gikk det hele veien fram til øverst på pallen. Både Elin og Daniel brukte sin judobakgrunn godt, med å kaste eller feie motstanderne sine i bakken, samtidig som judoutøvere jobber veldig tett i newaza gjør det nesten umulig for noen å få kontroll på dem.

Søndag var det klart for østlandscup, vi er så heldige at ivrige foreldre står opp før hanen galer for å kjøre sine håpefulle til stevnet.

Menissa (f.v.), Daniel og Muhammed. Foto: Geirmund Glendrange

Søskenparet Muhammed og Minessa var Budosør sine representanter denne gangen. Det er skikkelig moro å se hvor mye judo dette søskenparet har tilegnet seg. Muhammed vant alle sine kamper og det flotteste av alt var at han presterer utrolig god judo for sin unge alder. Minessa er jo helt rå, og til tross for at motstanderne var større en henne jobbet hun som en superhelt, og som broren er det svært mye judo i denne jenta.

Viktigst av alt er idrettsglede og at utøverne får utvikle seg i eget tempo og at de har det moro på matta og at de faktisk høster gode erfaringer.