Tobienborg, bak​ ​f.v:​ ​Inge​ ​Møretrø,​ ​Bjørn​ ​Sundt​ ​(tidligere​ ​spiller),​ ​Jarle​ ​Olsen,​ ​Tor-Erik​ ​Koveland, Kåre​ ​Klingenberg,​ ​Vidar​ ​Mjåvatn,​ ​Marius​ ​Grønvold og Alexander​ ​Nupen. Foran​ ​f.v:​ ​Erik​ ​Hovde​ ​(tidligere​ ​spiller​ ​og​ ​trener,​ ​nå​ ​Risør),​ ​Stian​ ​Guttormsen​ ​(tidligere spiller),​ ​Frank​ ​Humlekjær,​ ​Viesna​ ​Kim​ ​Chau,​ ​Trygve​ ​Waldeland og Arne​ ​Sund. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tobienborg​ ​oldboys​ kretsmester for femte år på rad

Nok en gang kan denne gjengen smykke seg med KM-tittelen i M34-serien.

Mandag 18. september ble årets M34-serie (oldboys) avgjort i Agder, da Tobienborg FK møtte Just IL. Kampen endte med seier til Tobienborg, og dermed gikk gullet også i år til lundsklubben med røde drakter. Nå har det blitt 5 strake seriemesterskap til lagleder Inge Møretrø og spillerne hans. Og la det være helt klart: uten denne laglederen hadde det ikke blitt gull fem år på rad.
Vi tok en prat med lagleder Inge Møretrø etter kampen mot Just.

Hvorfor​ ​har​ ​Tobienborg​ ​oldboys​ ​vunnet​ ​serien​ ​fem​ ​år​ ​på​ ​rad?
– Det er bra samhold, godt humør og vennskap i laget. Spillerne prioriterer kampene, og de stiller villig opp, selv om det er bortekamp på Evje eller i Risør. Vi klarer å stille et solid lag i hver kamp. Det er gode spillere i alle posisjoner, og laget vårt nekter å tape. Alle gir alt, helt til siste spark i kampen. Skikkelig stå på-vilje i denne gjengen! Vi har etter hvert fått en ganske klar spillestil, og jeg føler vi blir litt bedre år for år, selv om vi blir eldre.

Inge​ ​Møretrø.​ ​Legendarisk​ ​lagleder​ ​for​ ​Tobienborg​ ​oldboys. Foto: Privat.

Hva​ ​gir​ ​deg​ ​motivasjon​ ​til​ ​å​ ​være​ ​lagleder​ ​år​ ​etter​ ​år?
– Jeg fascineres og undres over fotball, og er interessert i selve spillet. Hva skal til for at vi spiller bra på 7-er bane? I mange år har jeg spilt 11-er fotball, men 7-er er annerledes. Målet for meg er at vi skal spille bra, men jeg har ikke én fasit på hvordan vi spiller bra. Det gøyeste er at vi har utviklet oss som lag de siste årene. Synes også det er interessant å se de andre lagene spille, og studere hvordan de opptrer sammen.

Det sosiale med Tobienborg oldboys har også blitt viktigere for meg. Kampene er et gøy avbrekk i hverdagen, og vi som spiller oldboys har kjent hverandre i mange år. Vi er en fin gjeng som har det gøy sammen. Vi har noen sosiale samlinger utenom kampene, og det setter jeg pris på.

Tabellen ser du her 

Gratulerer nok en gang til lagleder Inge med kretsmesterskapet! I tillegg vil vi gratulere ham med bursdagen om et par uker. Inge feirer jubileum (50 år). Vi ser ham garantert på eller ved
siden av fotballbanen sesongen 2018.

Vi i Tobienborg FK vil til slutt takke de andre klubbene i oldboys-serien for hyggelige kamper, med fair play og en god tone mellom spillerne. Vi har etterhvert blitt godt kjent med hverandre. Spesielt vil vi trekke fram kampene mot Tigerberget i år, kamper med nerve og spenning helt til slutt. Tidligere år har vi hatt tøffe og gøye oppgjør mot Vigør, Donn, Otra, Vindbjart og Øvrebø, for å nevne noen. Det er litt synd at antallet lag i serien går ned, men vi håper trenden kan snu.

Les også:

Tobienborg-keeperen har reddet fire av fem straffespark

Tobienborg feiret sin fjerde strake tittel