Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tobienborg vant futsal-turnering i Kristiansand

Veteranene i Tobienborg Futsal beseiret de unge Balotellitubbies 2-1 i finalen i helgens turnering. 

Futsalforbundet IFS organiserer futsalserie i turneringsform for både organiserte og uorganiserte lag i åtte avdelinger i Norge. Nærmere 1300 lag deltar hvert år. Topp 20-lagene fra hver avdeling kvalifiserer seg til IFS Futsal-NM som arrangeres hvert år i Ekeberghallen i Oslo.

På bildet over sees Tobienborgs vinnerlag, bak fra venstre: Marius Tronstad, Espen Roland, Martin Erikstad, Asle Mollestad. Foran fra venstre: Magnus Engestøl, Magnus Larsen, Pål Marius Fredriksen og Thomas Natvig. Foto: Privat. 

I avdeling Kristiansand gikk tredje futsal-turnering for sesongen av stabelen i helgen, og nærmere 150 futsalspillere fordelt på 15 lag var samlet i Gimlehallen for å kjempe om turneringsgullet. Blant flere unge talenter og dyktige lag, var det Tobienborg Futsal som stakk av med seieren og 7 nye poeng på tabellen.

Tobienborg Futsal herjet i Kristiansand Indoor tidlig på 2000-tallet, og laget har over 100 futsalkamper bak seg. Etter noen års pause har Tobienborg-spillerne igjen entret parketten, og i helgens turnering viste gamlegutta at futsaltaktene fremdeles er på plass.

– Ja, vi beviste at vi ikke har glemt gamle kunster, smiler Espen Roland, lagleder for Tobienborg Futsal, idet han mottar vinnerbevis, fine premier og gavekort på gratis turnering i neste runde.

– Det er gøy å være med igjen, konstaterer Roland.

I spillerstallen hadde Espen Roland med seg Magnus Larsen (bildet nedenfor), tidligere landslagskeeper og landslagstrener for det norske futsallandslaget i regi av IFS.

Magnus Larsen– Det var mange gode lag med så det var gøy at vi gikk til topps, sier Magnus Larsen, som gjorde comeback som futsalkeeper  etter sin siste opptreden i futsal-EM i Hviterussland for tre år siden.
Hva er den største forskjellen på turneringen fra sist dere var med?
– Nivået er jo fremdeles høyt. Det er mye talent her, og så er det så mange unge med, men jeg vet ikke om det bare er vi som blir gamle, ler Magnus Larsen og fortsetter:
– Dessuten er det moro å se at IFS fremdeles fanger opp både de som spiller organisert ute og de som bare vil samles en dag for å kose seg med litt futsal. Det er nok litt av sjarmen at IFS-turneringene passer for alle.
Avdelingsleder i Kristiansand, Christer Eidsaa, kommenterer finalen:
–  Det var en fin finale med to lag som har en klar futsal-spillestil. Tobienborg Futsal tok ledelsen rett før finalen er halvspilt og motstanderlaget Balotellitubbies utlignet tidlig i 2.omgang. Resten av omgangen var veldig jevn, men Tobienborg Futsal scorer like før slutt og vinner dermed 2-1.
Klikk her for å se alle resultatene fra helgens turnering: