Vinnere av KM-stafett i herreklassen i helgas løp i Jegersberg. Sebastian Daland (f.v.), Håvard Birkeland Stormoen og Ståle Gjelsten. Alle foto: Aileen Runde.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

KOK-trio vant KM stafett

Denne troikaen var blant vinnerne da Kristiansand Orienteringsklubb arrangerte kretsmesterskap i stafett.

Med publikumsposter, speakertjeneste, lagkonkurranse for de yngste deltakerne og flere tette dueller, ble det en flott og spennende dag i Jegersbergskogen denne fine høstdagen. Spesielt gledelig var løpene til KOK-gutta i H 13-16, hvor alle tre løperne løp på under 20 minutter pr etappe. De var i praksis aldri truet og kunne innkassere både heder og ære, samt KM-gullmedalje. Flott innsats med andre ord av Brage Takle, Simon Beckmann Kristiansen og Trygve Børte Nomeland. Også i jenteklassen D 13-16 stod KOKs lag på toppen av pallen.

Fv. Trygve Børte Nomeland, Simon Beckmann og Brage Takle tok seieren i H 13-16.

Ekstra spenning var det nok knyttet til H17-lagene (eliteklassen), der KOK stilte med tre jevne favorittlag. Også utfordrerlagene fra Søgne og Sogndalen OK og Vindbjart var med i medaljediskusjonen. Vindbjarts ankermann Hans Gunnar Omdal fikk litt for langt opp til pallen, mens Søgne hang godt med helt inn og sikret klubben en bronsemedalje. Men ingen kunne tukte andrelaget til KOK med Sebastian Daland, Håvard Birkeland Stormoen og Ståle Gjelsten. De kunne løpe samlet over målstreken nesten fem minutter foran KOKs lag 3. som også beit hardt ifra seg med Vegard Danielsen på første, H16-løperen David Runde på andre og Vetle Elias Lynnebakken på tredje etappe.  Dette lover godt inn mot NM stafett førstkommende søndag.

Spreke jenter fra KOK toppet pallen i D13-16. Gratulerer til Maria Kostøl, Tina Booth og Maria Stødle.

I D17 var det ledelse fra start til mål for to unge jenter og ei rutinert dame fra KOK: Christiane Ruud Bøckmann 1.etappe, Inga Vestøl Stødle 2.etappe og Siri Myhre 3.etappe. De var aldri truet i sin klasse og kunne med det innkassere gullet.

Det er gøy med stafett! Også for de noe mer voksne som kunne stille på startstreken i klassene H-150 og D-135. Dvs at de tre løperne på laget til sammen må være minst 150 år i herreklassen og 135 år i dameklassen. Dette var en populær klasse og også her ble det utkjempet mange harde dueller i skogen denne søndagen.