Norges rugbylandslag har gått ubeseiret gjennom 2017 og avsluttet med sin fjerde strake seier i helga. Bak fra venstre: Nathan Cummins, Ravn Arvidsønn, Chris Stalsberg, Ole Magnus Brekk, Kristian Nordin-Skipnes, Lucas Zeniga, Torbjørn Thorsen Egaas, Reidar Flage, Mathias Vada Stenseth-Holm, Nils Kristian Holte, Isaac Schmidt og Arne Oma Torsen. Foran fra venstre: Bendik Kalvik, Lars Haigh, Leif Andreas Nilsen, Kevin Båtnes, Kristoffer Milligan, Joshua Skidmore-Hornby, Sjur Håvard Strand, Stephen Skofteland, Dave Hunter og Monica Larssen. Foto: Anne C Haigh.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Sørlendinger sentrale i historisk landslagssesong

Med tre sørlendinger på laget avsluttet det norske rugbylandslaget en historisk sterk sesong med å vinne 30-26 over Tsjekkia.

Selv om Flekkefjord Tigers-sesongen ikke endte som sørlendingene ønsket, var mulighetene til å avslutte sesongen med seier tilstede. Tre spillere fra Tigers reiste med det norske landslaget i rugby league til Praha for å spille årets siste landskamp. Laget fikk en god gjennomgang fredag og ble kjent med sin nye lagspiller Kristian Nordin-Skipnes, som hadde reist helt fra Australia for å debutere for Norge.

Det er første gang det norske rugbylandslaget har vunnet fire strake landskamper i løpet av et år. Laget har nå bare ett tap på de siste åtte kampene.

Kaptein Kristoffer Milligan fra Flekkefjord spilte sin 20. landskamp for Norge og Leif Andreas Nilsen fra Lista hadde sine to første scoringer for landslaget, og det i sin første fulle landskamp! Stephen Skofteland fra Farsund var tilbake etter en sterk sesong for Tigers og skapte hodebry for Tsjekkia da han kom av benken.

Norge sitter igjen som vinnere etter en slitekamp. Lagene vekslet på å score før Norge bygget seg opp en luke til pause. Tsjekkia svarte og vikingene måtte jobbe for å holde det sultne hjemmelaget på avstand. Tsjekkia kom sterkt tilbake og scoret i siste minutt. Likevel hadde Norge holdt dem nok ute til å stikke av med seieren, og resultatet ble 30-26.

Kommentarer fra Kristoffer Milligan:
– Kampen var en brutal affære. Tsjekkerne møtte opp med et markant bedre lag enn hva de hadde i fjor og det var tydelig fra første sekund vi ikke kom til å få noe gratis. Vi viste samhold, mot og krigervilje. Det var så vidt det holdt, men en utrolig god følelse å komme seg gjennom med en seier som belønning!

– Sesongen har vært utelukkende positiv for oss. Vi har sett konstant forbedring fra første stund og denne forbedringen vil fortsette i fremtiden. Vi har et ungt, norsk lag, der alle spillere gjør fremskritt for hver gang vi møtes. Det blir spennende å følge dette laget fremover!

– For min egen del er selvsagt 20 landskamper en milepæl. Det har vært en sann ære å få representere landet vårt og jeg har møtt mange flotte mennesker på veien. Jeg føler jeg har representert meg selv, klubben min og familien på en respektfull måte og jeg er utrolig stolt over å ha fått muligheten.

Kommentar fra landslagtrener Dave Hunter:
– Gutta gjorde en utrolig bra jobb idag. Simple feil fra oss gjorde at Tsjekkia kunne klore seg tilbake i kampen. Norge måtte fokusere på oppgaven igjen og holde hardt for å ikke gi slipp på seieren. Bare fem av de 17 som spilte i dag var med ifjor. Det viser hvor mange nykommere vi har hatt denne sesongen. Å fullføre sesongen ubeseiret er en treners drøm, men vi har fortsatt ting vi må bli bedre til. Jeg gleder meg til det fremtiden bringer for Vikingene.