KCK-rytteren Sondre Linstad-Hurum med den gule ledertrøya etter norgescupåpningen ved Drammen. Alle fotos: Odbjørg Linstad-Hurum.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tok ledelsen i norgescupen terreng maraton

Jeg skal i kommende ritt sykle i den gule ledertrøya og målet er å beholde den resten av sesongen.

I helgen var det duket for åpningen av norgescupen for terreng maraton. Rittet som skulle sykles på min fulldempede sykkel, var Montebellorittet arrangert ved Drammen. 71 km med omtrent like mange ryttere til start stod på startstreken. Med meg var Sondre Unnestad som også sykler for Kristiansand Cykleklubb.

received_10156967328345442
Her står jeg som andremann til venstre, med vinneren Fredrik Edin fra Team Sepura i midten og tredjemann Eskil Evensen-Lie til venstre.

Foran oss var 1750 høydemeter på grus, sti og litt asfalt.  I siste sving mot mål var vi kun fem syklister igjen, bak vinneren Fredrik Edin fra Team Sepura som hadde støtet fra mot slutten av rittet. Jeg var fokusert og hadde krefter nok til å vinne spurten og 2.plassen totalt i rittet. 3.plass gikk til Eskil Evensen-Lie.

Resultatliste fra rittets arrangør kan du lese her.

Under seremonien etter målgang fikk vi utdelt våre respektive premier og vinneren Edin fikk den gule trøyen i norgescupen som fortjent.

Sammen med klubbkamerat Sondre Unnestad (t.v.).
Sammen med klubbkamerat Sondre Unnestad (t.v.).

Det viste seg imidlertid at reglementet sier at lederen kun kan være norsk og ikke svensk statsborger som vinneren i dette tilfellet var. Arrangøren kom derfor bort til meg etterpå med overrekkelse av trøyen.

I min første sesong som terrengsyklist, etter å ha forlatt satsingen på landeveien i fjor høst, har jeg altså klart å karre til meg ledertrøyen i norgescupen for terreng maraton.

Oppgaven videre i sesongen blir helt klart å beholde denne. Takk til klubbkamerater og støtteapparat, både på hjemmebane og i Kristiansand CK. Jeg satser på ekstra støtte i rittene framover.