Kristiansanderen Erlend Haugstad (t.h) og den tidligere verdensmesteren Terje Langli, begge fra Team SkiClub, ble henholdsvis nummer 99 og nummer 241 i langløpet Marcialonga i helga som var. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Klarte topp 100 i Marcialonga

Kristiansanderen Erlend Haugstad fra Team SkiClub imponerte stort da han søndag ble nummer 99 av de knappe 8000 deltakerne i det tradisjonsrike langløpet Marcialonga.

– Jeg er veldig godt fornøyd med resultatet. Målet før start var å komme blant de 150 beste, så da er jeg godt fornøyd med topp 100, sier Erlend Haugstad.

Mandag kom han hjem fra Italia etter å ha deltatt i langdistanseløpet Marcialonga, som ble arrangert for 43. gang. Les mer om dette i Haugstads eget innlegg her. Løpet er 70 kilometer langt og har målgang i den italienske byen Cavalese. Alle kan delta, enten du er mosjonist eller mer aktiv skiløper. Resultatet til Haugstad, som brukte blanke ski i løpet, tilsier at han er blant de mer aktive, og det ligger mye trening bak en sånn prestasjon. Tiden hans var 3,19,23,2, som var en snau halvtime bak den norske vinneren Tord Asle Gjerdalen. Haugstad var nest beste sørlending, slått av flekkefjæringen Joar Thele, som ble nummer 41 med tiden 3.01,37,5 timer.

Nær 8000 deltakere stilte til start i den 43. utgaven av Marcialonga fra Moena til Cavalese i Italia. Foto: AP Photo.
Nær 8000 deltakere stilte til start i den 43. utgaven av Marcialonga fra Moena til Cavalese i Italia. Foto: AP Photo.

Nær 2000 nordmenn

I underkant av 2.000 norske løpere fullførte søndag de 70 kilometerne fra Moena til Cavalese i Italia. Her kan du se en oversikt over plasseringen til samtlige norske menn og norske kvinner.

– Når det ikke er snø, trener jeg mest på rulleski og styrketrening. Om vinteren og når forholdene tilsier det, er jeg selvsagt mest ute i løypa. Jeg trener en-to økter i uka med gutta i Team SkiClub, pluss fire-fem økter alene. I tilegg bruker jeg SkiErg en del, det er et apparat hvor jeg kan gjøre staketrening effektivt innendørs og spare litt tid i treningsarbeidet. Det har jeg stående hjemme, forteller Haugstad.

For hans del var Marcialonga det første av fem langdistanserenn. Etter å ha fullført Marcialonga som nummer 99 har han lagt et godt grunnlag for resten av sesongen. Nå venter Birkebeineren, Sesilåmi og Hovdentour i tur og orden. Men først kommer Vasaloppet, som er sesongens store mål.

– Dette blir den åttende gangen jeg deltar i Vasaloppet. Foran årets renn har jeg klart å komme med i eliteklassen, det vil si de løperne som antas å være blant de 150 beste. Det er gøy, sier Haugstad entusiastisk.

God laginnsats

Team Skiclub-medlemmene viser stadig fremgang og bedre form. Flere av dem var med til Italia i helgen, og jobber knallhardt for å komme i bedre form og til å kunne gå flere skirenn. Marcialonga er som å komme til paradis. Her er mosjonister og folk som er glade i å gå på ski i skjønn forening med de beste langdistanselagene i verden. Flere av dem har med seg egen smøretrailer og selvsagt utallige  par med ski.

Tor Asle Gjerdalen fra Oslo vant årets Marcialonga med tiden 2,49,49,1 på de 70 kilometerne klassisk stil. Foto: AP Photo.
Tord Asle Gjerdalen fra Oslo vant årets Marcialonga med tiden 2,49,49,1 på de 70 kilometerne klassisk stil. Foto: AP Photo.

I forkant av Marcialonga var været det minst oppløftende. Mange lurte på om arrangørene kom til å kutte ned på traséen, eller om løpet kom til å bli gjennomført i normal 70 km. Arrangørene bestemte seg for å kjøre som normalt, og ifølge Haugstad selv var det en noe spesiell opplevelse.

– Det var spesielt å gå på en smal stripe med snø fra omtrent start til mål, men jeg vil skryte av arrangørene som klarte å lage hele traséen i kunstsnø. Litt utpå dagen tittet sola frem og det var veldig god stemning i målområdet. Men det var nok en fordel å gå langt fremme. Det må ha vært ordentlig tungt og løst i sporet for de som kom lenger bak, avslutter han.

Fornøyd sportsdirektør

Hans gode kamerat og sportsdirektør i Skiclub Terje Langli, (t.v) i bildet var også fornøyd med eget løp. Langli, som nylig fylte 51 år, fullførte løpet på tiden 3.39.41. Det holdt til en 241. plass for mannen med tre VM-gull.

– Jeg er godt fornøyd med løpet. For oss som ikke har som målsetning å komme først til mål er dette en opplevelse vel så mye som trening, sier Langli.

Han vil i likhet med Haugstad skryte av arrangørene som klarte å få frem tonnevis med kunstsnø i en løype som i utgangspunkt var snøfri.