Lars Retterholt (26 år, i blått t.v.) og Martin Olimstad (19), begge fra Åmli, ble nummer to i NEZNA-turneringen sist helg etter finaletap mot Storbritannia (i hvitt). Alle foto på siden: Volleyball Danmark.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Topplassering i vår første internasjonale turnering

Vi er knakende godt fornøyde med sølvmedalje NEVZA-turneringen sist helg.

Vi har nylig kommet hjem og fått summet oss litt etter å ha spilt årets første internasjonale turnering. Også den første vi stiller i sammen som lag utenfor landets grenser.

Turen gikk til Danmark hvor det ble arrangert en såkalt NEVZA-turnering (Northern European Zonal Association) –  hvor de beste lagene fra Norge, Danmark, Sverige, Finland og England pluss et kypriotisk lag som fikk wildcard, skulle kjempe om heder, ære og verdifulle internasjonale poeng.

I og med at dette var Martins første turnering internasjonalt, var vi langt fra forhåndsfavoritter i turneringen. Samtidig var vi fullt klar over potensialet i laget vårt, og at vi fort kunne overraske de antatt sterkere lagene.

Og overraske, det gjorde vi! Etter sju kamper, deriblant mot førstelagene til Danmark og Finland, måtte vi se oss slått av Englands førstelag (Gregory/Sheaf) i finalen. Men en sølvmedalje i nordeuropeisk mesterskap, i kun vår tredje turnering sammen, det må si oss knakende godt fornøyde med!

Les flere blogginnlegg fra Lars Retterholt her