Fra venstre: Terje Haugland, Kenneth Engedal, Tore Hansen og Rasoul Abdulzahar. (Bjørn Helge Dahle var ikke til stede under samlingen). Foto: Tore Myrberg/NFF Agder
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tore Hansen ble årets dommer

 Ikke uventet ble Tore Hansen fra Feda IL årets dommer i Agder for 2016.

Han var imidlertid ikke den eneste dommeren som fikk heder under vårkurset for NFF Agders dommere. Hansen dømte cupfinalen for herrer i 2016, og hadde i tillegg flere oppdrag som FIFA-dommer. Likevel betyr en pris fra egen fotballkrets mye.

– Den betyr veldig mye å få en pris hvor den innsatsen man gjør på fotballbanen blir verdsatt av egen krets, sier han.

Hansen tenker at det er fint med denne typen priser i dommermiljøet:

– Alle har jo lyst til å ha noe å strekke seg etter, så det er det viktig at dommere som gjør det bra blir trukket fram, også i bredden.

Rørt breddedommer
Nærmest alle innen fotballen i Agder vet hvem Tore Hansen er. Der samme gjelder nok mannen som ble årets breddedommer for 2016. Terje Haugland fra Grim FK er nemlig innom mange fotballbaner i løpet av sesongen.

– I fjor dømte jeg 110 kamper for kretsen, og i tillegg har jeg vel 25-30 treningskamper i forkant av sesongen, sier Haugland.

Han var tydelig rørt over å bli kalt opp av leder Mats Nesmann i dommerkomièen.

– Denne prisen betyr alt. Jeg trener fem ganger i uka for dette, og har ingen planer om å gi meg, understreker Haugland.

På vei oppover
Det er alltid spennende å se hvem av rekrutteringsdommerne som har utmerket gjennom sesongen. Den som ble lagt mest merke til på positiv måte var Rasoul Abdulzahra fra Tvedestrand FK.

– Jeg ble overrasket, men det å få dette i min første sesong gir meg motivasjon til å jobbe enda hardere, sier Abdulzahar.

Den unge fotballdommeren har klare ambisjoner om å nå langt på fotballbanen.

– Drømmen er å dømme toppfotball, og å bli FIFA-dommer etter hvert. Så takk til dommerkomitèen og alle som støtter meg, sier Abdulzahar.

To priser til AD’ene
Siden det jo er to assistentdommere i de fleste seniorkampene, passet det godt for dommerkomitèen å dele ut to priser som årets assistentdommere. Disse gikk til Kenneth Engedal fra Våg FK og Bjørn Helge Dahle fra Risør FK.

– Dette var veldig overraskende, og selv med en alder som min, er dette inspirerende. Jeg vil jo være på et nivå som er faglig utfordrende, så dette er kjempestas, sier Kenneth Engedal.