Budosør Judo Clubs NM-tropp i Sande i Vestfold sist helg. Bak fra venstre: Lene Olsen, Simen Brunvatne, Christian Håverstad og Daniel Hovrind. Foran fra venstre: Erik Brunvatne og Geirmund Glendrange. Alle foto: Budosør Judo Club.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tre NM-medaljer til Budosør

Det ble sølv til Geirmund Glendrange og bronse til Daniel Hovrind og Simen Brunvatne i helgas judo-NM.

Budosør Judo Club stilte med utøvere i U15, U18, U21 og senior herre og damer under årets norgesmesterskap.

Førstemann ut var Daniel Hovrind i U15 – 60 kg, han gikk ubeseiret ut av puljen sin med ippon i alle kamper og høyeste poengsum i sin pulje. Kampen om finaleplass ble det verre med og han tapte på en vanvittig god uchi mata. Bronsen ble dermed et faktum. Veldig underholdende klasse å se på, mye kast og målbevisst jobbing i newaza.

Simen Brunvatne og Christian Håverstad  i U18 – 60 kg. En vektklasser med mange dyktige judokas. Christian endte uplassert, men han imponerte med innsatsen og hadde en god debut på judomatta. Simen kjempet iherdig og ga jernet, og etter en vannvittig innsats endte det med en 5.plass.

U21. Simen fikk en velfortjent bronse, Lene Olsen ble dessverre skadet og ble dermed ikke med videre. Vi ønsker den flotte jenta riktig god bedring.

Daniel Hovrind (t.h.) på pallen i U-15, -60 kg.

Søndag hadde vi to utøvere til start.

Geirmund Glendrange sto for Budosør sin medalje den dagen. Vi gratulerer så mye med andreplassen. Hvor mange medaljer fra NM har egentlig Geirmund?

Den evigunge Erik Brunvatne stilte både i senH-81 og i senH -Åpen. Erik fikk en velfortjent 7 plass i senH-81.

Geirmund Glendrange til venstre på pallen senH -90.

Sande sportsklubb var teknisk arrangør og ledet stevnet på en svært profesjonell måte fra første kamp til finaler. Finalene ble introdusert med en liten CV om utøverne, musikk og spotlights.

Norges judoforbund fyller 50 år i år og det ble markert under NM med utdeling av utmerkelser og taler. Det var totalt påmeldt 243 deltagelsen med 194 utøvere fra totalt 31 klubber fra nord til sør.