Her er vekten 177,5 kg i knebøy. Jeg fikk ikke godkjent løftet, fordi man må stå helt stille til man får "på plass"-signal fra dommeren. Foto: Per Gunnar Roalkvam
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tre perser i styrkeløft-NM

Mye gikk bar for meg i NM, men ikke alt - noe du kan se på videoen under.

Fokusert før første knebøy. Godkjent 170 kg. Foto: Per Gunnar Roalkvam
Fokusert før første knebøy. Godkjent 170 kg. Foto: Per Gunnar Roalkvam.

Sist helg ble NM i styrkeløft arrangert i Askim. 140 av Norges sterkeste menn og kvinner var samlet for å vise krefter. Det var et fantastisk arrangement med dundrende musikk og lysshow, dyktig plattingmannskap og engasjerte speakere. I tillegg var det noen vanvittig gode prestasjoner og en heiagjeng man bare kan drømme om.

Løftet 177,5 kg i knebøy, men mistet balansen og tok et svalestup fra plattingen (se video).

Alle damene løftet på lørdagen. Jeg var veldig usikker på formen min, men valgte likevel å satse litt. Jeg åpnet på 170 kg i knebøy. Etter godkjent løft økte jeg til 177,5 kg, som er fem kilo pers. I gledesrus ble jeg litt for ivrig og jublet slik at jeg mistet balansen og tok et svalestup ut av knebøystativet. Jeg fikk ikke godkjent løftet, fordi man må stå helt stille til man får «på plass» signal fra dommeren. Det var utrolig bittert og en smule flaut.

NM2015 tonje-5
Her går det opp for meg at jeg mister balansen og ikke kommer til å få godkjent løftet. Foto: Per Gunnar Roalkvam

I benkpress har jeg hatt en bra oppkjøring og løftet 112,5 på trening for få uker siden. Jeg begynte likevel forsiktig, da jeg hadde gått litt ned i vekt den siste uken. Jeg fikk godkjent både 100 kg og 105 kg, som er fem kilo stevnepers. I siste løftet prøvde jeg meg på 110 kg, men det ble litt for tungt.

Klarte den magiske grensen på 150 kg i markløft.

Markløft er fortsatt ikke favoritten min, men jeg klarte endelig 150 kg. Jeg har mye å gå på, og må jobbe med teknikken. Jeg endte på en sammenlagtvekt på 425 kg, noe som gav meg 7. plass. Det ble pers i benkpress, markløft og sammelagt. 

Fokusert før første knebøy. Godkjent 170 kg. Foto: Per Gunnar Roalkvam
Fokusert før siste markløft på155 kg. Foto: Per Gunnar Roalkvam

Det burde vært 432,5 kg dersom jeg ikke hadde mistet balansen i siste bøyen, men den sitter garantert neste gang!

Jeg var utrolig heldig som hadde mange dyktige folk til å hjelpe meg. Jeg fikk fantastisk hjelp fra både junior-europamester Erle Engmark, Jørgen Hylen Aasen, regionstrener Frode Fjogstad og Sigve Valentinsen. Jeg er helt avhengig av mye hjelp på slike stevner, og jeg setter utrolig stor pris på det.

Nå ser jeg frem til en liten sommerferie før jeg skal sette nye mål og planlegger høstens stevner.