Fra venstre: Jonathan Whistler, Johan Madsen, Kasper McWilliam og Gunnar A. Henriksen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tre nye sørlendinger på baseball-landslaget

Kristiansand Suns Baseballklubb har fått tre nye spillere med på landslaget. 

Johan Madsen (16), Jonathan Whistler (15) og Gunnar A. Henriksen (14) ble sist helg tatt ut i bruttotroppen til det norske landslaget i baseball.

På bildet over fra venstre: Jonathan Whistler, Johan Madsen, Kasper McWilliam og Gunnar A. Henriksen. Foto: Henrik Hanselmann. Kasper (13) var også med på treningssamlingen, men var ikke gammel nok til å bli tatt ut.

Suns har et eget baseballakademi for spillere i alderen 13-23 år. Fire av disse spillerne var med på treninger i helgen sammen med landslagsspillere fra hele Norge.

Treningene varte fra kl 10 til kl 16, lørdag 31. januar og søndag 1. februar. Treningene bestod for det mest av baseballøvelser, men også fysiske tester som 40 meter sprint og stille lengde.

Da treningene var ferdige, ble de ulike spillerne tatt til side og informert om uttaket. Til sammen deltok ca 30 utøvere fra ulike klubber i Norge. Halvparten av dem var allerede på landslaget og hadde representert Norge med EM-kvalifisering i Slovenia i 2014. Resten var spillere som prøvde å få en plass i den nye troppen. Av de som prøvespilte fikk ca halvparten et positivt svar fra landslagsledelsen som består av Fabian Weber (hovedtrener) og Andy Johnson (manager). Tre av disse var altså sørlendinger og et produkt av klubbens utvikling av talenter.

I år kommer landslaget til å ha to treningsamlinger, samt en internasjonal turnering trolig i Estland i begynnelsen av juni. De tre nye spillerne må da kjempe om å være med i hovedtroppen som skal slankes ned før avreise 4.juni. Bruttotroppen er nå på 27 spillere. Suns har to andre landslagspiller i Jaliet Alvarez og Henrik Hanselmann.