Vinner: Kenneth Østvold, andreplass: Tore Valvik og tredjeplass: Nikolai Stien fra Kristiansand (t.h.). Foto: Østvold
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Tredjeplass i norgesmesterskapet

Etter en liten sommerferie fra gokartkjøring har jeg nå i helgen kjørt et av sesongens store høydepunkter, nemlig Norgesmesterskapet på Rudskogen utenfor Sarpsborg.

Det startet for min del med testing tidligere i uken, før løpet ble kjørt lørdag og søndag.

Allerede søndagen helgen før NM var jeg på plass på Rudskogen for å teste diverse utstyr som jeg skulle bruke under norgesmesterskapet. Dette innebar rundt 500 km med kjøring på banen og testing av forskjellige gokarter (Chassier) og innstillinger på gokartene. Alt for å se hva som fungerte best og hva som ville være det beste å stille med når det kom til løpet.

Etter trening tidligere i uken hadde jeg funnet et bra tempo og da alle deltakerne trente samtidig på fredagen før løpet, var det tydelig at jeg var blant de raskeste. Lørdag var det trening, tidskvalifisering og tre innledende omganger, mens det på søndag skulle avgjøres med prefinale og finale.

Foto: Lambo Alen / District Photos 2
Foto: Lambo Alen/District Photos 2

Lørdagen startet med en trening og her hadde jeg nest raskeste rundetid. Tidskvalifiseringen som bestemmer startposisjonen i innledende omgangene, gikk ikke så bra og her ble jeg nummer fire. Det betydde at jeg skulle ha startspor fire i de tre innledende omgangene. Fra fjerde startspor hadde jeg henholdsvis tredje-, andre- og tredjeplass i de innledende omgangene og fikk dermed startspor tre til søndagens prefinale.

Søndag skulle det avgjøres og først skulle det kjøres en prefinale, som bestemmer startposisjon i finalen før alt skulle avgjøres i en 30 runder lang finale.

Fra tredje startspor i prefinalen kom jeg ut som nummer fire og utover i prefinalen gjorde jeg et forsøk på å klatre til tredjeplass. Vi var borti hverandre litt, men begge kom videre og jeg kom i mål som nummer tre. Jeg fikk en ti sekunders tidsstraff for forbikjøringen og jeg ble dermed nummer seks og skulle da starte fra sjette startspor i finalen.

Her er en video fra starten i finalen, jeg har startspor seks , men har en god start og kommer ut som nummer fire.

Et par runder ut i finalen klatret jeg fra fjerde- til tredjeplass, men luken til første- og andreplass ble større, da jeg ikke klarte å holde samme tempo som de i front og etter 30 runder kom jeg i mål som nummer tre.

Jeg hadde håpet å kunne kjempe om den øverste plasseringen denne helgen, men jeg var ikke rask nok i finalen til å klare noe bedre enn tredjeplass denne gangen. En pallplassering i norgesmesterskapet i den øverste klassen er likevel ikke noe nederlag.