Fra venstre: Tiril Bjønnes, Camilla Ellefsen og Turid Hagelia Korshavn. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Treningssamling på Gran Canaria

Grimstad sk damer elite har ladet opp til sykkelsesongen med gode økter i varme strøk. 

Selv om vinteren i år har vært relativt snill og det har blitt mange gode økter både i terreng og på asfalt her på Sørlandet, var vi sju jenter fra Grimstad sk damer elite som var veldig klare for trening i sol og varme da vi ankom Gran Canaria i overgangen februar/mars. Offroaden ble byttet ut med racer og vinterklærne med «kort- kort», og det ble mange gode treningstimer i sol og varme den påfølgende uken.

De som har syklet på Gran Canaria vet at en fort får mange høydemeter på øya, noen utfordringer (og sykkelglede) både opp- og nedover.  Seige, lange bakker gir god trening for bein som normalt sett er vant til langt kortere bakker. Lange utforkjøringer med stor fart og mange svinger får adrenalinet til å pumpe og gir god utfortrening før sesongen braker løs. I tillegg til bakkedrag og  teknikktrening var lange roligturer viktige ingredienser i treningsprogrammet.  Med base i Maspalomas var det nok av turer å velge mellom. Soriadalen ble flittig benyttet, og det ble turer til Fataga, Mogan og St.Bartolome. En tur på øyas høyeste topp, Pico de las Nieves ,1951 moh var også ”obligatorisk”. En hyggelig cafe i Ayacata ble fort fast samlingspunkt for en  kopp kaffe,  litt påfyll av næring og midtveisevaluering av  dagens økt.

grimstad 3
Tiril Bjønnes (f.v.), Julie Meyer Solvang, Turid Hagelia Korshavn, Aurora Nilsen, Birgitte Ravndal, Christine Syvertsen og Camilla Ellefsen. Fotograf: Stein Ove Skjold.

Med strålende sol hver dag fløy timene av sted, og vi fikk akkurat den mengdetreningen vi ønsket oss. I tillegg fungerte samlingen som en skikkelig motivasjonsboost og en veldig god arena for å bli bedre kjent med hverandre. Vel hjemme i Norge er vi klare for å fortsette den gode trenden, og er definitivt ”fit for fight” og klare for sykkelsesongen 2015!