Arendalitten Ole Kristian Sørensen (22) fra Flosta Trialklubb demonstrerer sine kunstner i Søgne-røysa. Foto: Maarten Mager.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Triallandslaget med EM-oppladning i Søgne

Ole Kristian Sørensen og co. har finpusset formen før årets første EM-runde.

Trialsporten står sterkt på Sørlandet, og er et naturlig samlingspunkt for utøvere fra sør, vest og øst. Team Norway Trial inntok Søgne Trialklubb i palmehelgen. Målet var å finpusse formen til første EM-runde går av stabelen i Nederland helga etter påske. Dette blir årets første løp for de aller fleste utøverne, så dagene i Søgne ble brukt til konkurransespesifikk trening.

I tillegg var det ekstra fokus på samarbeidet mellom fører og «minder» – en dedikert hjelper som følger og bistår utøveren gjennom hele konkurransen. Dette tette samspillet er unikt for trial og kan være avgjørende for gode resultater.

Erika Melchior. Foto: Maarten Mager.

Det er lenge siden forrige konkurranse, og de fleste var litt rustne. Alle fikk trening i å takle nytt regelverk, stress, nervøsitet og andre situasjoner som kan oppstå under løp. Ved å utsette utøverne for dette i forkant, håper vi det blir færre overraskelser under selve konkurransen sånn at alle kan få ut sitt potensiale på løpsdagen. Dette var også en anledning til å styrke samholdet i laget. Utøverne jobbet sammen, støttet hverandre og gjorde alt for at de andre skulle få mest mulig ut av treningen.

Ib Vegard Andersen. Foto: Audun Sørensen.

Landslaget i trial består i 2017 av åtte utøvere – fire kvinner og fire herrer:

Kvinner Herrer
Mette Fidje (18) – Kristiansand Trialklubb Ole Kristian Sørensen (22) – Flosta Trialklubb
Ingveig Håkonsen (17) – Skiptvet Motoraktivitetsklubb Håkon Pedersen (26) – NMK Bergen
Huldeborg Barkved (16) – Vaulali Trialklubb Ib Vegard Andersen (25) –  Eiker Trialklubb
Erika Melchior (21) – Valldal Trialklubb Sondre Gilje «Gekko» Haga (17) – Riska Trialklubb

Agderfylkene er representert på landslaget ved Ole Kristian Sørensen fra Flosta og Mette Fidje fra Kristiansand. Ole Kristian satser på EM i år, mens Mette dropper EM og kjører full VM-serie. Her går første løp i USA i slutten av juli. I tillegg er Ib Vegard Andersen og Erika Melchior knyttet til Setesdal Folkehøgskole – Motorsportskulen i Valle.

Kvinnelaget. Foto: Klemmet Fidje.

Norge har hatt en flott utvikling på kvinnesiden de siste årene. I 2016 tok Ingveig Håkonsen EM-sølv, og sammen med Mette ble det fem pallplasser på fire EM-løp og tre topp ti-plasseringer i VM. Huldeborg Barkved tok VM-poeng i alle sine løp og ble med det årets nykommer. Disse tre har fått plass i den gjeveste klassen TrialGP Women, begrenset til 20 deltakere. Erika Melchior konkurrerer i Trial2 Women. Seier her sikrer opprykk til den øverste klassen.

Lagbilde. Foto: Nina Håkonsen.

I herreklassen er det også stor spenning. Ole Kristian Sørensen og Ib Vegard Anderen satser på EM, Håkon Pedersen kjører VM-klassen Trial2, mens Sondre «Gekko» Haga kjører begge deler. Sondre har sikret seg en god avtale med det spanske TRS fabrikksteamet, og er en å se opp for til tross for sin unge alder.

Sondre Gilje Haga. Foto: Maarten Mager.

Trial er normalt en av motorsportgrenene i Norge med høyest deltakelse internasjonalt og 2017 blir intet unntak. I tillegg til landslaget er det andre norske deltakere i alle klasser, fra youth (ungdom) til veteran. Familieteamet Vold Gunvaldsen fra Lillesand satser hardt nok en sesong – alle de tre brødrene kjører full EM-serie. I tillegg skal yngstemann og Team Norway Junior-fører Jarand-Matias utfordre de beste juniorene i verden i Trial125-klassen i VM. Her er det konkurranser så langt unna som Japan!

Nå er vinteren over, mye hard trening er lagt ned, og hele laget er klare til å måle krefter mot resten av verden! Vi håper du hadde glede av å lese litt om våre sesongforberedelser og hva vi har i vente i 2017. Følg oss gjerne på sosiale medier: @NorwayTrial på både Facebook og Instagram!