Fredrik Ågedal (21 år, i midten) fra NMK Konsmo blir dynket i sprudlevann Robin Slåttekjær (t.v.) og Henning Gran etter helgas seier i NM-runden på Gardermoen. Alle foto på siden: Rune Johannesen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Rallycross-triumf med tre tusendelers margin

Det måtte målfoto til for å sikre meg den best tenkelige starten på årets NM i rallycross.

I helgen var det den første av seks NM runder i rallycross. Denne fant sted på Gardermoen motorpark. Det var veldig bra oppmøte med over 100 biler til start. I min klasse, som er supernasjonal klasse 3 med biler inntil 2,4 liter, var vi over 30 startende.

Løpet ble kjørt over to dager, lørdag og søndag. Lørdag var det innledende omganger. I første omgang kjørte jeg inn til nest beste tid, og tempoet var på plass. I andre omgang kjørte jeg inn til beste tid. I tredje omgang ble det nest beste tid, og det samme skjedde i fjerde omgang.

Etter innledende omganger lå vi totalt på  andreplass og var klare for A-finale. I finalen ble det tett. Jeg klarte å komme meg først ut av første sving. Resten av finalen kjørte jeg i tet og hadde rimelig god luke til nestemann. I den siste runden måtte jeg innom alternativsporet, og gjorde en liten feil her som resulterte i at jeg kom ut som nummer to, bak den største konkurrenten, Robin Slåttekjær.

Inn i nest siste sving før mål smatt jeg på innsiden av Slåttekjær og vi var side om side nesten en halv runde før vi krysset målstreken. Det ble photo finish, men jeg krysset målstreken først, bare tre tusendeler skilte oss.

Det har vært en helt rå start på sesongen. Nå leder vi NM i både rallycross og bakkeløp. Vi ser veldig fram til neste NM-runde rallycross som er i Vikedal om en liten måned. Stor takk til teamet og alle sponsorer som gjør dette mulig.