Sjåfør Søren Snartemo og kartleser Arne-Ingar Stulen fra NMK Konsmo vant helgas Rally Finnskog. Foto: FD Motorsportphoto
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Trosset feber – vant ny NM-runde

Rally Finnskog bød på dramatikk både i og utenfor løypa, men heldigvis endte det godt for oss.

Med god selvtillit etter seieren i Sigdalsrally var det likevel en ydmyk Søren Snartemo som ankom Nittedal torsdag kveld. På turen opp hadde influensaen og feberen fått skikkelig tak, og formen var i grunnen ikke noe å kjøre rally med.

Det var bare å kaste innpå et par paracet og satse på en god natts søvn. Fredag var det klart for gjennomkjøring, formen var langt fra på topp, men det ble bestemt i alle fall å prøve, for å se om formen eventuelt ble bedre utover dagen. Noen den heldigvis ble.

KNA Rally Finnskog hadde i år laget et kompakt løp, slik at gjennomkjøringen gikk unna på tre-fire timer. Noe som var helt avgjørende, da det ble muligheter for noen timer på øyet før teknisk kontroll på ettermiddagen. Det ble tidlig kveld på fredag for å samle så mye krefter som mulig til løpsdagen.

Med supre forhold under gjennomkjøringen, var det litt skuffende å våkne til plussgrader og regnvær. Men været rår man ikke over dessverre, så da var gleden større over at formen var noe bedre på sjåføren (Snartemo).

Her jubler sjåfør Søren Snartemo (t.h.) og kartleser Arne-Ingar Stulen etter helgas triumf. Foto: Privat.
Her jubler sjåfør Søren Snartemo (t.h.) og kartleser Arne-Ingar Stulen etter helgas triumf. Foto: Privat.

KNA Rally Finnskog består av tre etapper som alle skulle kjøres to ganger. Det hele startet med den lengste etappen (Varaldskogen) på 26,95 km. Så her var det ikke noe rolig start. Etappen var bedre enn forventet etter nattens mildvær, da festet var mye bedre enn antatt. Dette i tillegg til en litt redusert sjåfør gjorde at tiden ikke ble som forventet. Sekundene renner fort når flyten ikke er på plass. Teamet klokket inn til tredje beste tid, hele 18 sekunder bak Kjær som tok kommandoen.

Den andre etappen Homsjøen (13,69 km) er om mulig enda mer krevende, her klarte vi å slå tilbake. Etappeseier og seks sekunder knappet inn på Kjær, som nå ledet med 12 sekunder. Humøret og motivasjonen steg noen hakk med det. Seieren skulle det i alle fall bli kamp om!

Tilbake til regulering og bensinfylling før den tredje etappen får Kjær problemer. Gearkasse og differensial lager ulyder. På plass på start på den tredje etappen kommer beskjeden om at etappen er strøket grunnet avkjøring og skader (ikke alvorlig) på en deltager. Slik at ferden går dermed tilbake til service. På veien tilbake står Kjær parkert, de måtte dessverre kastet inn årene og gi seg med gearkassehavari (brutt løp). Noe som ga en helt annen stilling i løpet. Vi var nå plutselig i ledelse med 22 sekunders margin til Edvall M. Stenberg som lå nærmest.

Det ble dermed bestemt å fortsette i samme tempo, med de samme dekkene (spare der det spares kan) for å prøve å sikre inn til en ny seier. Andre runde forløp i grunnen uten dramatikk, to etappeseirer av tre mulige og seier i NM-klassen for 2wd Gruppe H biler med 35 sekunder ble fasiten.

Med 30 nye poeng på NM kontoen ser det lyst ut for fortsettelsen.

Full pott etter to løp gir denne NM tabellen:

1. Snartemo/Stulen 60 poeng

2. Nordbø/Spilling 40 poeng

3. Kjær/Undebakke 25 poeng

4. Stenberg/Østheim 25 poeng

Team Snartemo Rallysport er ennå ikke helt i mål med alle sponsorer for 2016. Men håper at ting faller på plass, slik at det vil være forsvarlig å fullføre årets NM sesong på en konkurransekraftig måte. Uten alle sponsorene er det ikke mulig å gjøre en full NM-satsing. Så vi er veldig takknemlig ovenfor alle våre sponsorer som gjør dette mulig for oss.

Neste løp: Numedals Rally, 27. Februar (NM)