Endre B. Fintland (23) fra Våg HK trener en rekke håndballag. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Ung ildsjel blir fakkelbærer i OL

Kristiansanderen Endre Birkrem Fintland (23), som nylig ble valgt til årets ildsjel i Vest-Agder, blir fakkelbærer under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar.

Endre Birkrem Fintland er også Vest-Agders kandidat til prisen Årets ildsjel som deles ut under Idrettsgallaen i januar. I forbindelse med at Lillehammer arrangerer Ungdoms-OL i februar er det bestemt at prisen «Årets ildsjel 2016» som deles ut på Idrettsgallaen skal tildeles en frivillig under 26 år.

Finland har en rekke roller som håndballtrener. Han trener Våg Jenter 98, 97 (J18) og damelaget i 2. divisjon. Han er også regional landslagstrener for G99 og regionslagstrener G98/99.

Senere i denne uka blir det klar om han når finaleheatet til den gjeve prisen. Da skal juryen overraske de fem finalistene til Årets ildsjel blant de 19 fylkeskandidatene som kommer fra hele landet.

Som fylkesvinner er Fintland uansett sikret en spennende rolle i Ungdoms-OL. Han blir fakkelbærer under åpningsseremonien til Ungdoms-OL på Lillehammer i februar. Sammen med 18 andre fylkesvinnere skal han overrekke ilden til H.K.H Prinsesse Ingrid Alexandra i Lysgårdsbakkene 12. februar.

– Endre er en stor bidragsyter for håndballen i Agder og NHF Region SørVest, i tillegg til å være en stor ressurs lokalt i IK Våg. Endre er en verdig fylkesvinner i Vest-Agder, sier organisasjonssjef i Vest-Agder idrettskrets, Terje Larsen.

I nominasjonen står det blant annet: «Endre har løftet seniorlaget i klubben fra 4.divisjon til 2.divisjon på tre sesonger. Han har over lang tid vist stor utvikling som trener og får veldig gode skussmål fra spillere og andre i håndballmiljøet».

Som fylkesvinner til prisen Årets ildsjel vil Fintland hylles under Fakkelturneen til Lillehammer 2016. Det skjer når OL-ilden kommer til Kristiansand 28.januar.

– Folk fra hele Norge har sendt inn fantastisk mange flotte kandidater til Årets ildsjel. Totalt har vi fått inn 400 nominasjoner. Det er gøy å lese om alle de engasjerte ildsjelene der ute. Alle gjør en fantastisk innsats slik at andre barn og unge opplever idrettsglede og mestring hver eneste dag, sier juryleder Kjetil André Aamodt i en pressemelding.

Vil du abonnere på Lokalsportens ukentlige nyhetsbrev?