Olav Ødegaard (t.v. )og Hans Olav Goncalves vant begge individuell bronsemedalje i helga. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vågsbygd-utøvere markerte seg i Göteborg

Fire utøvere fra Vågsbygd Karate Klubb vant flere medaljer i helgas Gothenburg Open.

På grunn av eksamener og skader var det kun en kvartett fra Vågsbygd Karate Klubb som i helgen reiste til Gøteborg for å konkurrere. Gothenburg open samlet ca. 600 utøvere fra ti ulike nasjoner, og selv om troppen fra Vågsbygd var liten, fikk de meget god uttelling.

Lea Hauge var første utøver, og hun deltok både i kata og kumite. I kata vant hun første runde greit, men tapte 4-1 i andre, og uten rekvalifisering endte hun uplassert i denne øvelsen.

I kumite for 13-årige jenter begynte det litt uheldig for Lea. Hun ledet kampen med to poeng til det kun var sekunder igjen, men da fikk den svenske motstanderen, som vant hele gruppen, inn et tre poengs spark og avgjorde til sin fordel.

Via rekvalifisering, gjorde imidlertid Lea alt riktig, og vant sine kamper. I bronsefinalen slo hun, Hani Mirzandeh, fra Sarpsborg, som litt tidligere i år ble norsk mester i samme klasse.

Lea Hauge.

Marte Lundal var neste utøvere ut, i en veldig god og stor kadett-klasse. Hun vant første kamp på «walk over», men tapte med ett poeng mot sin dyktige svenske motstander i sin neste kamp. Marte gikk en taktisk veldig god kamp, og det var jevnt helt til sluttsignalet gikk. Taktisk et skritt frem for Marte.

Marte var også tatt ut på et mikset kadett-lag for jenter, bestående av henne og to jenter fra henholdsvis Sarpsborg og Rana, og sammen tok de en velfortjent tredjeplass.

Marte Lundal nr. 4 f.h.

På herresiden var det juniorene Olav Ødegaard og hans Olav Goncalves som representerte klubben. Olav har vært ute på grunn av skade en lang periode, og Hans Olav har slitt litt med å finne tilbake til den gode formen han hadde i begynnelsen av sesongen.

Olav merket ikke noe særlig til skaden, og Hans Olav viste at han er på vei ut av en litt dårlig periode. Begge ble belønnet med bronse i individuell klasse.

I lag var det påmeldt et lag bestående av utøvere fra Vågsbygd, Sarpsborg og Rana, men grunnet skader fikk både Olav og Hans Olav muligheten til å ta sølv på junior lag sammen med Julian Høydal, fra Rana KK.

F.v. Svein Ødegaard, Marte Lundal, Lea Hauge, Rolf Takvam Dignes, Olav Ødegaard, Hans Olav Goncalves og Terje Årdal.