Bak f.v.: Tommy Tofteland - assistenttrener, Marie Kile, Maria Neset, Martine Rønning, Camilla Feenstra, Dorthe Hansen Sjøkvist, Helene Andve, June Folkestad, Vilde Jacobsen. Foran f.v.: Margrethe O Ødegård, Hanna Ø Shirali, Kristine H Andersen, Hanne Andve, Anne Charlotte Rosenvold, Elisabeth Rosenvold og hovedtrener Endre Birkrem Fintland.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Våg J18 avanserte i nasjonal håndballserie

Våg J18 vant to av helgas tre hjemmekamper, og avanserte fra sjuende- til sjetteplass i den nasjonale Lerøyserien. 

Bak f.v.: Tommy Tofteland - assistenttrener, Marie Kile, Maria Neset, Martine Rønning, Camilla Feenstra, Dorthe Hansen Sjøkvist, Helene Andve, June Folkestad, Vilde Jacobsen. Foran f.v.: Margrethe O Ødegård, Hanna Ø Shirali, Kristine H Andersen, Hanne Andve, Anne Charlotte Rosenvold, Elisabeth Rosenvold og hovedtrener Endre Birkrem Fintland.
Banens beste med flaska - Martine Rønning.
Vågs J18-trener Endre Fintland signerte i helgen ny kontrakt med klubben.
Det var fin stemning i Karusshallen blant de fremmøtte i helgen.

14.02.2015 VågFana

33-24

14.02.2015 VågLarvik HK

24-21

15.02.2015 ByåsenVåg

23-21

Våg-jentene fikk med seg fire poeng fra helgens 3. runde i Lerøyrunde i Karusshallen. Lørdag ble Larvik slått 24-21 og deretter ble Fana utklasset med hele 33-24. Mot Larvik ble Anne Charlotte Rosenvold toppscorer med 8 mål, mens Dorthe Hansen Sjøkvist ble kåret til Vågs beste spiller. Mot Fana var det igjen Anne Charlotte Rosenvold som ble toppscorer, denne gang med 9 mål og hun ble også kåret til Vågs beste spiller.

Rystet Byåsen

Søndag morgen var det duket for toppoppgjør mot Byåsen. Det var et heltent Våg-lag som gikk rett i føringen. På Byåsen er det flere jenter med landslags- og eliteserieerfaring, men respekten for trønderne var lagt igjen i garderoben. Våg-jentene tok føringen og ledet gjennom hele første omgang. Til pause var det 14-11 til hjemmelaget. Byåsen, som ennå ikke har avgitt poeng i Lerøyserien, var skikkelig rystet og det var tydelig at de kom skjerpet til 2. omgang. Byåsen hentet inn forspranget til Våg litt etter litt utover i omgangen og dro seg så forbi. Våg kom tilbake og hadde ledelsen 21-20 med fire minutter igjen å spille, men måtte dessverre bite i det sure eplet til sist.

Byåsens beste spiller i kampen, Moa Høgdahl, viste seg fram på slutten med å sette inn 4 av de 5 siste målene for Byåsen. På Våg var det mange som markerte seg i en svært god kamp av jentene. Best på Våg var Martine Rønning med 7 mål. Men nevnes må også Hanne Andve som rett før slutte kontret inn 3 mål i rask rekkefølge. Målvakt Elisabeth Rosenvold viste stor vinnervilje med å kaste vanskelige kontringsballer. På linjen var Dorthe Hansen Sjøkvist stadig en stor trussel mot gode Byåsen-forsvarere. Dette var en skikkelig nervekamp og de 50 morgenfuglene som valgte kamp istedenfor søndagsfrokost fikk en flott forestilling. Det ble tap, og jentene hang litt med hodet etter kampen, men alt i alt er de fornøyd med 4 poeng på hjemmebane.

Snart seriefinale

Våg-jentene har med disse kampene vist at de henger med helt i toppen i Lerøyserien. Det er en landsomfattende serie som spilles over 5 helger. De ligger nå på en 6. plass på tabellen, og har prestert bra så langt. I den hjemlige serien spiller jentene til vanlig i 3. divisjon, hvor målet er opprykk til 2. divisjon  denne sesongen. Allerede onsdag spilles seriefinalen mot Grindheim og da avgjøres det om det blir 2. divisjonspill på jentene neste sesong.

Trener for Våg jentene, Endre Birkrem Fintland var svært godt fornøyd med helgens kamper:

– At vi spiller vår beste kamp mot Norges beste lag, som jeg anslår Byåsen til å være, viser hva som bor i disse jentene sier treneren.

I løpet av helgen signerte han også på en ny treneravtale med klubben.

Satser friskt

IK Våg håndball viser med denne satsingen på Endre og disse jentene at de ønsker å ta opp kampen med Randesund og AK 28 om å være nr 2 etter Vipers. Vi trenger på sikt et førstedivisjonslag i byen, ettersom det dessverre ser ut til at RIL rykker ned. De lokale jentene må få en arena som Lerøy og første divisjon for å kunne ta steget opp til Vipers og eliten. Det skal vi få til på sikt og med lokale spillere. Vi satser langsiktig og har med disse jentene vist at vi kan hevde oss i toppen i Norge. Vi mangler litt ennå, men med tøff trening og god sportslig utvikling som neste års 2. divisjon forhåpentligvis blir, så nærmer vi oss enda mer.