Gjengen fra Vågsbygd Karate Klubb som var med i Ishøj Cup i helga. Bak f.v: Svein Ødegaard, Olai Skivik, Hans Olav Gonsalves, Olav Ødegaard, Rolf Takvam Dignes og Terje Årdal Gjengen fra Vågsbygd Karate Klubb som var med i i helga. Foran f.v. Marte Lundal, Didrik Mangseth og Henrik Mangseth. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vågsbygd Karate Klubb viste seg fram i stort stevne

Over 600 deltakere fra 16 forskjellige nasjoner var påmeldt til det store internasjonale stevnet Ishøj Cup, like utenfor København.

Vågsbygd Karate klubb hadde påmeldt seks utøvere, men grunnet sykdom var det kun fem som fikk gjennomført sine konkurranser.

Marte Lundal var første utøver i aksjon, og hun deltok i en av de aller største klassene, kadett +54 kg., med 26 påmeldte. Marte vant sine to første kamper mot danske motstand, men måtte se seg slått av Ingeborg Pedersen, som representerer Sentrum kampsport i Sarpsborg, men som her gikk under et sammensatt lag fra Norge, Team Viking. Ingeborg nådde ikke helt til finalen, så dermed ble det ingen rekvalifisering om bronsefinale på Marte, som likevel har grunn til å være fornøyd med egen innsats. Hun blir stadig bedre både teknisk og taktisk, legger ned masse tid i trening, og nærmer seg de beste i Norge sakte men sikkert.

Ble disket

I klassen herrer senior -84 kg, også dette en stor klasse, møtte Henrik Mangseth svenske Lucas Rutgersson. Henrik gikk en veldig god kamp med masse bevegelighet og god variasjon av teknikker, og på stillingen 6-1 til Henrik var det egentlig bare å safe inn seieren. I stedet går Henrik med høyt spark til hodet, som svensken regelrett stuper inn i, i et forsøk på å kontre, med det resultat at sparket til Henrik sender svensken rett i gulvet og inn i drømmeland for en stakket stund.

I karate skal alle teknikker til hodet kontrolleres, og for harde treff kan føre til direkte diskvalifikasjon, om ikke utøver som mottar treff selv er skyld i dette, for eksempel ved å stupe inn spark uten guard og tanke på å beskytte seg selv.

Etter vår subjektive mening, var det nettopp dette som hendte her, men dommerne var ikke enige, og dermed ble det diskvalifikasjon på Henrik, som dermed måtte følge resten av stevnet fra tribuneplass. Uansett var måten han gikk på oppløftende med tanke på NM, som arrangeres i slutten av mars.

Kampen kan du se her:

Måtte nøye seg med én kamp

Olai J. Skivik, klasse kadett – 70 kg, kom raskt under i poeng mot sin danske motstander, og med litt for lite rutine på dette nivået ble det med én kamp denne gangen.

Olav Ødegaard og Hans Olav Goncalves ble begge rammet av sykdom, men Hans Olav klarte allikevel å gjennomføre en godkjent kamp mot en av Danmarks beste juniorer, Theis Kalusen. Fasit 3-1 til dansken, og under dyna på hotellrommet for Hans Olav.

Surt poengtap, men vant så bronse

Klubbens siste håp til medalje i denne konkurransen, var dermed Didrik Mangseth, herrer junior -76 kg. I semifinalen hadde Didrik alle muligheter og ledet komfortabelt 3-1, og virket å ha full kontroll over sin danske motstander, Mads Viberg Larsen, før han glapp et lite øyeblikk i konsentrasjonen, samtidig som Mads fikk til et tre poengsspark da det gjenstår ett fattig sekund av kampen.

Med så lite tid igjen var det en umulighet for Didrik å hente inn igjen ledelsen og han gikk på et av sine sureste tap noensinne. I stedet for kamp om gullet, som senere gikk til nettopp Mads, måtte Didrik kjempe mot Niko Mantere fra Finland i bronsefinalen. Her ble det ingen konsentrasjonsglipp, og det ble tidlig klart at bronsen skulle med hjem til Kristiansand, i baggen til en lykkelig, men allikevel litt skuffet Didrik Mangseth.

Didrik Mangseth
Didrik Mangseth med pokalen for sin tredjeplass.

Tyholmen KK, Arendal hadde også med fire utøvere til stevnet, og Kirsten Loven ble deres beste utøver med 2. plass i klassen, U21, hvor hun tapte finalen mot Rebecca Craaig fra Skottland. Kirsten var også påmeldt i seniorklassen – 55 kg, men nådde dessverre ingen finaler der. Ariana Alic, tidligere Vågsbygd KK-utøver, nå Mizuchi Karate Klubb, ble nummer tre i den klassen.