Vågsbygd Karate Klubbs utøvere sikret seg medalje i seks disipliner i helgas stevne i Sverige. Bak f.v. Svein Ødegaard, Terje Årdal, Olai Skibvik, Hans Olv Gonsalves, Yves Eik, Rolf Takvam Dignes og Henrik Mangseth. Foran f.v. Martin Verås, Olav Ødegaard, Marte Lundal, Didrik Mangseth og Vilde Lande Ryland. Foto: Stein M. Knibestøl
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vågsbygd Karate Klubb markerte seg internasjonalt

Klubben stilte med ni utøvere i Gothenburg International, hvor totalt 500 deltakere var påmeldt. Flere var landslagsutøvere fra sine respektive land.

Olav Ødegaard stilte i kadettklassen (inntil 16 år) + 70 kg, og etter å ha vunnet komfortabelt med fire poeng mot Johan Søderbeg fra Sverige i semifinalen, var det klart for å møte svensken Alexander Brajic i finalen. Dette ble en veldig jevn kamp. Brajic gikk raskt opp i ledelsen, men Olav kjempet hardt hele veien, og mot slutten av kampen var det Olav som styrte i et forsøk på å ta hjem seieren. Likevel endte kampen 2-1 i favør svensken da sluttsignalet gikk. Uansett et veldig bra gjennomført stevne av Olav, som taktisk gikk sitt beste stevne for sesongen.

olav
Olav Ødegaard i blått mot Alexander Brajic fra Centrum sportkarate og Sverige. Foto Stein M. Knibestøl.

Didrik Mangseth var påmeldt i kumite junior -76 kg, som er en klasse som samler de beste juniorutøverne. I åpningskampen hadde Didrik trukket den svenske landslagsutøveren Jimmy Haag, som er en fighter svenskene ser på som et av sine største talenter. Didrik fightet bra hele veien, og det var jevnt lenge, men Jimmy var et hakk hvassere, og Didrik måtte dermed via rekvalifisering for å kjempe om tredjeplass.

didrik
Didrik Mangseth i rødt. Foto: Stein M. Knibestøl

I bronsefinalen var det ingen tvil og Jesper Berglez ble slått hele 6-0. Didrik har hatt en flott fremgang denne sesongen, og er å regne som en av Norges beste juniorutøvere for tiden, uansett klasse.

I denne klassen var det det norske stortalentet Adrian Lopez fra Sarpsborg fighting team som vant en veldig tett finalekamp mot nevnte Jimmy Haag.

Martin Verås stilte i kumiteklassen, kadett – 63 kg. Han åpnet med tap mot en svensk motstander, som senere ble vinner av klassen, og derfor fikk Martin en ny sjanse via rekvalifisering. Han slo både Markus Lind fra Team Viking karate, som er et sammensatt lag fra flere klubber i Norge, og Hossein Nourie fra Sverige, og ble belønnet med tredjeplass i klassen.

Også Yves Eik fikk tredjeplass i kadett klassen – 70 kg. Han møtte den sterke landslagsutøveren Daniel Karlsson i semifinalen, og som i fjor, ble det klar seier til Daniel.

Henrik Mangseth begynte bra i seniorklassen -84 kg. I sin første kamp vant han lett mot den svenske landslagsutøveren Erik Wendel, men så ble det knepent tap mot franskmannen Cedrick Noblet. Franskmannen ble fullstendig bortdømt i semifinalen, og dermed ble mulighetene for rekvalifisering for Henrik ødelagt.

På damesiden var det Marte Lundal og Vilde Lande Ryland som representerte klubben denne gangen.  Det klarte de fint ved å få tredjeplass i lagkamp, og ved å løfte seg teknisk og taktisk i de individuelle kampene. Marte gikk uavgjort i sin individuelle kamp, men etter dommeravgjørelse ble det dessverre tap, og da motstanderen ble skadet og ikke kunne fortsette mesterskapet i kampen etter, var det slutt for Marte i den klassen.

Det ble også en litt skuffende bronse til guttene på laget i kadettklassen. Her var det forventet at de skulle kjempe om gullet, men kun Olav Ødegaard fikk det til å stemme i sin kamp, så her ble det dessverre å ta til takke med tredjeplass. På laget gikk Olav Ødegaard, Olai Skivik og Martin Verås.

olai
Olai Skibvik i rødt. Foto: Stein M. Knibestøl

På laget i juniorklassen overbeviste igjen Didrik Mangseth hvor han vant over en meget god franskmann, men da vi bare stilte med to mann på laget og Hans Olav Goncalves tapte sin kamp, ble det ikke noen plassering her.

Alt i alt er klubben veldig godt fornøyd med helgen, og oppsummert ble det følgende medaljeplasseringer for klubben:

Olav Ødegaard sølv kumite kadett +70 kg.

Didrik Mangseth bronse kumite herrer junior -76 kg.

Martin Verås  bronse kumite kadett -63 kg.

Yves Eik bronse kadett -70 kg

Lag kumite bronse herrer kadett

Lag kumite bronse damer kadett