Kristiansandbosatte Ronny Kasin (55) vant sist helg dartturneringen Badeland Open for tredje år på rad. Alle foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vandrepokal i dart til odel og eie

Etter Ronny Kasins tredje seier i Badeland Open var vandrepokalen sikret. Det hadde han ikke trodd på forhånd!

Badeland Open ble i år arrangert for 20. gang. Stedet var som alltid på Badeland Gjestegaard på Raufoss. Her kom det glade «dartere» fra rundt om kring i landet og vi ble som alltid tatt vel i mot.

Dette var fjerde året vi er med på denne turneringen. Det første året vi var der ble det ikke så veldig gode resultater. Men det var såpass hyggelig at vi bare måtte dra dit året etter. Så året 2015 var vi på plass igjen. Da vant Ronny. Dette gjentok seg i 2016. Dermed var han den eneste som hadde to napp i vandrepokalen.

Spenningen var dermed meget stor da vi satte kursen mot Toten i år. Men Ronny hadde ingen tro på at han skulle klare å vinne for tredje år på rad. Vandrepokalen var 12 år gammel og du måtte altså ha vunnet tre ganger for å få den med hjem. Hvert år ble det gravert inn et nytt navn. Så det var mye historie å lese der.

I år var det også mange gode spillere til start. Blant annet norgesmester Thor Helmer Johansen, om også spiller på landslaget. Etter hvert som den ene gode spilleren etter den andre ble slått ut , øynet Ronny et håp om å kunne dra seieren i land.

Jubelen stod i taket da han vant. Dette var stort!

Slik ser vandrepokalen ut.

På damesiden ble det også spillt en meget bra finale. Her var det norgesmester Ramona Eriksen fra Grimstad som vant. Det var første gang hun var med på denne turneringen. Så hun må nok til Toten to ganger til før hun kan få med seg pokalen hjem.  Hun fikk med seg en litt mindre pokal pluss pengepremie da.

Hvorfor holder vi på med dart, spør du kanskje. Hva er det som er så gøy med å drive å kaste piler i veggen? Det vi kan svare er at dart er vanedannende. Og jo mer du trener (om du ikke er et naturtalent), jo bedre blir du.

Tap og vinn med samme sinn. Det er det vi sier, men vi mener det ikke…

Det er mye gøyere å vinne enn å tape. Å vinne gir en rus og adrenalinkick som er så stort at du svever! Vi spiller som regel 501. Dvs at du starter på 501 poeng og så teller du deg nedover etterhvert som pilene treffer i skiva. Du går ut på en dobbel eller rød bull. På tavla er hver sektor delt inn i tre. Den ytterste ringen teller dobbel, mens den innerste ringen teller trippel.

Ramona Eriksen fra Grimstad vant dameklassen.

Dart er et presisjonsspill. Det er ganske frustrerende å ikke treffe det du sikter på. Og det er mye nerver for å sette avgjørende pil. Så du kan vel si det sånn at det er vel ikke alltid den beste spilleren som vinner, men den spilleren som klarer å holde nervene i sjakk.

På turneringer er vi som regel delt inn i dame- og herreklasse. Det er litt høyere nivå på herreseiden enn på damesiden. Noe jeg tror er for at vi damer tenker på så mye annet underveis. Jeg har tatt meg selv i å tenke på hva jeg skal ha til middag midt under en kamp …

Dart er også et veldig sosialt spill. Vi tar alltid i mot nye spillere med klemmer. Vi ønsker alle velkommen. Og det er alle aldre. I helga var vel yngste spiller rundt 14 og vi var også så heldig å ha med «the grand old lady» Ann Hoff. Hun er 95 år. Hun spilte ikke, men fulgte nøye med.

Dart spilles også rundt om på puber. Prøv selv en gang å gå inn på en pub og begynn å kaste noen piler. Innen kvelden er omme har du flere venner enn da du gikk inn.

Dart spilles også på proffnivå. Og der er det millioner å hente om du er god nok. Vinneren av PDC World Dart fikk i fjor 300.000 pund.

Det kan vi bare drømme om. Men vi har noen i Norge som klarer å kvalifisere seg til store turneringer. Nå i år blir det VM i Japan. Der er feks Ramona tatt ut. Det skal bli spennende å følge de norske spillerne der.

Helt til slutt vil jeg ønske alle som har lyst å prøve seg. Gamle og unge. Alle er velkomne til Victorias sommerturnering 14 – 16 juli. Håper å se mange av dere der!