Henning Hansen Pytte i aksjon. Foto: Henrik Moberg
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vant norgescuprenn i freeski

Henning Hansen Pytte fra Hovden skigymnas vant juniorklassen på Hovden sist helg. 

Coursen på Hovden
Coursen på Hovden. Foto: Henrik Moberg

Hovden sportsklubb stod som arrangør, i et arrangement som har vært planlagt i hele ni måneder. En solid NM-søknad, blir det sagt fra flere hold.

Hele norgeseliten var samlet for årets siste norgescup i freeski før NM, og det skulle bli et arrangement med kjøring i verdensklasse blant flere av utøverne. Slopestylecoursen hadde blitt til gjennom en omfattende dugnad med utøvere på Hovden skigymnas og parkcrewet på Hovden alpinsenter. Rennleder Pål Berntzen var meget fornøyd med gjennomføringen, og kunne trygt konstatere at dette ble en suksess:

– Vi er meget stolte av det vi har fått vist frem her på Hovden i helgen. Med så mange dugnadsvillige mennesker som finnes på Hovden, måtte dette bare bli bra. Hovden Alpinsenter  har vært med på å gjøre dette arrangementet til en suksess, og har samtidig fått vist frem  anlegget og parken på en eksepsjonell måte.Vi ønsker å takke alle som har vært involvert fra start til mål.

I juniorklassen ble det hard konkurranse om førsteplassen, og det var  en utøver på Hovden skigymnas, Henning Hansen Pytte, som gikk av med seieren. Dagen etter fikk han plass i junior-VM i Italia i mars på grunn av de gode resultatene han har vist denne sesongen. I seniorklassen kjørt Eirik Moberg fra Arendal, også utøver ved Hovden skigymnas, inn til en meget sterk femteplass.

Eirik Moberg
Arendalitten og Hovden-utøveren Eirik Moberg endte på en sterk femteplass i seniorklassen. Foto: Henrik Moberg

Resultater fra norgescupen på Hovden:

Yngre junior gutter
1: Trym Sunde Andreassen
2: Birk Ruud
3: Mats Lilland

Junior jenter
1: Elvira Marie Ros Baltzersen
2: Tora Johansen

Junior gutter
1: Henning Hansen Pytte
2: Ferdinand Kjellberg Dahl
3: Haakon Ludvik Stenmarck

Senior kvinner
1: Marina Johansen
2: Sandra Eie
3: Mary H Birkeland

Senior menn
1: Peder Vilhelm
2: Jens Johnsen
3: Eirik Sæterøy