Jan Trygve Braaten (48 år, t.h.) med co-pilot Asgeir Borgemoen (i midten) etter helgas race i Tvedestrand. Til venstre Kjetil Bjørntvedt, som også har vært Braatens co-pilot i år. Foto: Stine Engelstad.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten vant norgescupen med stil

Pilot Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand og co-pilot Asgeir Borgemoen vant helgas Høstregatta i Tvedestrand og vant også norgescupen sammenlagt.

Dagens offshore race var det siste i årets norgescup. Braaten Offshore Racing ledet cupen sammen lagt før start og måtte bare komme i mål for å ta med seg total seieren for 2017. Men gutta i båt C2 nøyer seg ikke med det, og tok seieren hjem også i dagens race.

Jan Trygve og Kjetil har hatt ett samarbeid med TV-programmet «Garasjen» de siste ukene og blir en del av programmet i kommende sesong. Derfor var det ekstra gøy at Asgeir i dag kunne bli med på siste runden i norgescupen. Her fikk han virkelig kjenne på hva offshore racing er. For noen uker siden var han igjennom en «turteltest», som alle som skal sitte i cockpit båter må ha. Han har også gjennomgått lisenskurs før han satte seg i båten i dag.

– Dette var gøy. Jeg kan jo ikke annet enn innrømme at jeg var litt spent før start på hvordan Asgeir ville takle dette. Jeg vet jo godt at han elsker alt med motor og at han har kjørt både motorsykkel og bil i fra tidligere, men dette var helt nytt for ham. Vi møttes allerede i går for å gå igjennom navigatørens oppgaver med kart og bane, så jeg hadde trua på at dette skulle gå bra, sier Jan Trygve Braaten og legger til:

– Vi fikk ikke helt ønske spor ut i starten, men ca halvveis på andre runde kjørte vi forbi en av våre konkurrenter og tok ledelsen. Jeg hadde litt problemer med båten i dag og konkurrenten pustet oss i nakken hele resten av løpet, men heldigvis gikk alt vår vei og vi tok seieren i årets siste race her hjemme.

Borgemoen er også høyt oppe:

– Dette var fantastisk kult. Du skal treffe starten riktig, du skal passe på at starten blir riktig, det er noe med at det blir noe annet enn å kjøre på tur. Du har noe å gjøre, det blir litt aktivt. Navigatøroppgaven var mer enn jeg trodde på forhånd. Du har kart og regler å følge og hvis du bommer, ja, da er du ferdig. Jeg fikk gode råd av Kjetil før start og hadde en formening om oppgavene, men det er noe helt annet når du er ute på vannet i racet. Ingen tvil om at navigatøren har en viktig rolle. Dette var gøy, å dere skal ikke se bort i fra at dere ser meg i båtsporten igjen ved en senere anledning.

Les flere innlegg om Jan Trygve Braaten her