Arendalitten Espen Kløvfjell (35) mønstrer motstanderen i proffdebuten i Bergen. Foto: André Granli
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vant på knockout i proffdebut

Nylig gikk jeg min første kamp som kickbokser med proffregler. En fantastisk opplevelse!

Jeg heter Espen Kløvfjell, og er 35 år og fra Arendal. Jeg begynte med kickboxing på Kick treningssenter på Stoa for ca. seks år siden. Jeg ble norgesmester i fullkontakt i -81kg 2014, med god hjelp av min hovedtrener, Jan Aksel Tjønnvåg, i ringhjørnet.

Sparret med verdensmester

Jeg fikk en forespørsel av min trener Jan Aksel Tjønnvåg i slutten av juni om jeg var klar for en kamp på Fight night Bergen mot en ifra Bergen Kickboxingklubb 29. august. Vi skulle gå en 4×2 minutters kamp med proffregler. Jeg sa ja og begynte ordentlig trening imot dette.

Morten Dåbu (til høyre) fra Arendal Kickbokserklubb tapte 0-3 for motstanderen Philip Reweyendela i Bergen, men deppet ikke av den grunn. Foto: André Granli
Morten Dåbu (til høyre) fra Arendal Kickbokserklubb tapte 0-3 for motstanderen Philip Reweyendela i Bergen, men deppet ikke av den grunn. Foto: André Granli

Jeg trente da også en del på Kick sammen med klubbkamerat Morten Dåbu i Arendal Kickboxingklubb som også gikk kamp på samme stevne. Jeg sparret jeg en del med min trener Jan Aksel, tidligere nevnte Morten og Andreas Lødrup som er tidligere amatør europa- og verdensmester, samt proff verdensmester.

Jeg trente i hovedsak to økter om dagen, som inneholdt sparring, løping, teknisk putetrening med Jan Aksel. Jeg trente på noen spesielle kombinasjoner som jeg visste skulle passe mot motstanderen min.

Jeg var ganske spent og nervøs hele den siste uken opp imot kampen, men jeg følte meg klar. Jeg visste jeg hadde forberedt meg godt og trent spesielt for motstanderen min. Jeg veide inn fredag 28. august og møtte samtidig motstanderen min ansikt til ansikt for første gang siden det ble klart vi skulle møtes i ringen.

Fikk kjempetreff

Jeg våknet lørdags morgen uthvilt og klar for kamp. Jeg hadde kamp klokken 20.35, og det var venting som gjaldt stort sett frem til oppvarmingen begynte en snau time før kamp. Jeg synes tiden når jeg ligger og venter går så utrolig seint, men likevel så fort. Jeg begynner å varme lett opp, det nærmer seg kamp, og jeg kjenner det begynner å slippe. Jeg er fokusert på oppgavene inni ringen nå!

Jeg får hjelp av Morten og Jan Aksel med oppvarming. Jeg går inn i den fullsatte konferansesalen der ringen er, det er fult trøkk der inne! Jeg konsentrerer meg om det jeg skal gjøre inni ringen og prøver å stenge ute alt som er rundt. Jeg trer inn i ringen og venter på at motstanderen min skal gjøre det samme. Ringlederen vinker oss inn mot midten av ringen, jeg hilser på motstanderen og hører på siste instruksjoner før tiden starter. Jeg hører klokka «dinge».

Motstanderen min kommer på meg og åpner ganske aggressivt som ventet. Jeg prøver å holde meg kald og rolig å vente på min sjanse. Jeg hører fra treneren min: «Høyre over!» Jeg venter et par sekunder og slår en høyre hook som jeg kjenner treffer godt. Jeg skjønner fort at slaget ikke bare traff, det traff VELDIG godt.

Motstanderen min faller flatt på magen og sliter veldig med å komme seg på beina. Kampen er over! Jeg kjenner en utrolig glede og tilfredsstillelse over at jeg vinner og ikke minst på den måten i den settingen, fullsatt sal med over 500 tilskuere i Bergen på det første proffstevnet på norsk jord. Jeg er i ekstase! Jeg er utrolig glad for at jeg fikk delta på Fight Night Bergen, som var arrangert av Bergen Kickboxingklubb.

Nytt stevne i oktober

Det neste jeg skal delta på er Scandinavian open i oktober, dette er et amatørstevne.
Jeg skal nå fortsette treningen min i Arendal kickboxingklubb, som holder til på Kick på Stoa i Arendal, sammen med min trener og klubbkamerater.