Kristiansanderen Marius Engeland (26) er glad i å trene allsidig, og snitter på fem økter i uka. Alle foto: Sverre Larsen.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vant Skikarusellen på Sandrip

Marius Engeland var kjappest i torsdagens renn.

I mildværet på Sandrip ble Skikarusellen denne gang avholdt i den korte lysløypa. Det ble gått seks ganger i denne løypa, tilsammen 6,5 km.

w1
Her er Torkild Eivindson (f.v.), Marius Engeland og Tor Sangesland klare til start.

Marius Engeland (26), vinneren av rennet

Klinket du til i dag?

-Ja, spesielt i begynnelsen. Jeg fikk ei luke til nestemann, og den holdt jeg. Han som kom bak meg falt dessuten også. Men jeg ventet litt på ham da det skjedde.

Hva setter du mest pris på ved idrettsmiljøene på Sørlandet?

-Jeg er aktiv i Terrengkarusellen, og der er mange flinke på det de driver med. Ellers driver jeg mye med løping og sykling. Jeg ønsker at folket skal være engasjert med ski om vinteren. Det gjør godt.

Hva er viktig for deg på ski?

-Jeg er opptatt av å komme meg ut i naturen. Og så ønsker jeg å få litt fart på kroppen når jeg er ute. Jeg trener fem ganger i uka jevnt over. Jeg har ikke hatt så mye skitrening i år, og jeg har ikke vært ute på rulleski forrige høst. Ellers driver jeg mye med løping og sykling.

w3

Hans Kristian Arnesen (62), deltaker

Liker du konkurranse?

-Ja, det er gøy og spennende. På turer betyr jo tida ingenting. Når man konkurrerer, så konkurrerer man mot sine egne tidligere tider og mot andres tider.

Hva skal til for å bli hørt i skimiljøene med et godt budskap?

-Det er viktig å fokusere på helse, trivsel og turer. Trening er også viktig. Og så må det være gøy å gå på ski.

Hvordan kommer hele folket i form?

-Vi må ha gode løyper. Løypene betyr i dag mer enn før. Hele familien må være engasjert med ski, og løypene bør være barnevennlige.

w4

Ingvild Mulen (51), arrangør fra UiA BIL

Er det viktig å komme seg opp av godstolen?

-Ja, det er kjempeviktig. Det gir så mye å komme ut. Man treffer andre mennesker, det gjør godt med mosjon, og man får luftet hodet.

Hvordan bygger vi skiekspertise?

-Vi bør ta med ungene med ut fra de er små. Vi kan drive med hopping i bakker og leking i småbakker. Vi trenger ikke nødvendigvis oppkjørte og lange løyper. Men vi trenger korte turer og mye gøy. Vi kan lage løypa selv, hvis ikke den finnes.

Hvordan får vi fram talenter?

-Det er viktig med allsidig trening, og satse på det man er god og sterk på. Vi må ha det gøy og ikke for alvorlig i idrettsmiljøene. Da blir det bra til slutt.

Hva liker du best med vinteren?

-Det er snøen, at man kan gå på ski, og at man kan komme seg ut i skog og mark. Jeg liker også å gå på skøyter.