Vinnerlaget fra Sørlandsparken rideklubb fra venstre: Maria Gjestvang//Deadline 88, Aasta Marie Ottesen//Chrissy, Amalie Marki Drivenes//Inova Light, og Thea Elisabeth Andresen//D Diamant. Foto: Kristine Johansen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vant sørlandsmesterskapet i sprangridning

Denne gjengen var blant vinnerne i SM på Epona Ryttersenter i Kristiansand sist helg.

Lørdag var det lagkonkurranse for Juniorer og Young Ridere. Banebygger og trener, Marina Marki Drivenes, hadde satt opp en spennende bane som krevde nøyaktighet og presisjon. Etter første omgang var det kun ett feilpoeng som skilte Kristiansand og Søgne rideklubbs YR lag, og Sørlandsparken YR lag. Etter andre omgang ble det klart at Sørlansparken rideklubb seiret på hjemmebane, og stolte kunne ta imot gullmedaljene. Laget besto av Maria Gjestvang, Aasta Marie Ottesen, Thea Elisabeth Andresen og Amalie Marki Drivenes. Sølvet gikk til KRIS Yr lag, og bronsemedaljene til Sørlandsparkens juniorlag.

hest 1
Thea Elisabeth Andresen i svevet. Foto: Kristine Johansen

Vant nytt gull

Søndagen var det klart for de individuelle mesterskapene. Raskest over målstreken ble Thea Elisabet Andresen, og dermed sikret hun seg sin andre gullmedalje for helgen. Plasseringene i helga var ekstra spesielle for Thea da hun ikke har kunnet ri siden slutten av mai i år. Hun falt nemlig av på et stevne og pådro seg tre brudd i ryggen og et brukket ribbein. For en måned siden kunne hun begynne å ri igjen for fullt, og forrige helg red hun sitt første stevne siden ulykken.

– Dette var et stevne jeg hadde sett veldig frem til, det føltes veldig deilig å være tilbake igjen på konkurransebanen. Ekstra stas er det jo når det går så bra, sier en smilende Thea, som nå ser frem til resten av sesongen.

Arendal og Grimstad best individuelt

I den individuelle delen av sørlandsmesterskapet var det Arendal og Grimstad rideklubb som kunne telle flest medaljer. Sander William Egeberg Hansen tok gullet for ponni kat 2 og 3, Mari Edvarda Dalen Lieng tok gull for Young ridere, mens Kristiansands-jenta Synne Ljosland tok gull for senior. For øvrig tok også Brekka rideklubb en gullmedalje for kat 1 ponnier, den var det Marie Trollnes Eidbo som sto for.

Fornøyd stevneleder

Stevneleder Elise Skaim Alvær var veldig fornøyd med stevnet.

– Jeg syns det har gått kjempefint! Klubbens medlemmer og deres foreldre har hvert kjempeflinke til å jobbe dugnad som da gjør det mulig å ha stevner på Epona. Rytterne, både lokale og tilreisende har vært med på å gi en positiv stevneopplevelse, tiltros for en ekte sørlandsk høstdag på søndagen, sier hun.

– Også var det jo veldig gøy når det ble flere plasseringer til medlemmer i klubben begge stevnedagene,  tilføyer hun fornøyd.