Kristiansand-lærernes vinnerlag i NM på hjemmebane sist helg. Bak fra venstre: Terje Aas, Jan Askland, Hans Petter Berg og Sverre Bjortvedt. Foran fra venstre: Beate Sofie Fosselie, Marianne Stray Aas og Kari Ann Jernæs. Alle foto: Erlend Bremset .
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Kristiansand vant volleyball-NM for lærere

Etter en real thriller i semifinalen ble finalekampen lett match for Kristiansand-lærerne.

For andre året på rad arrangerte et lag fra Tangen VGS og Kvadraturen VGS NM i volleyball for lærere her i Kristiansand. 64 lag fra hele Norge var påmeldt, ca. 500 deltagere. I løpet av to dager ble det spilt hele 222 kamper, arrangert poolparty i Aquarama og holdt bankett på Scandic – en fantastisk opplevelse. Det er få andre plasser i Norge som kan måle seg med lokalitetene i Aquarama og vi har virkelig plassert oss på kartet.

Marianne Stray Aas med kontrollert mottak.

Den «virkelige finalen» ble spilt i semifinalen – kampen mellom Kristiansand-lærerne og Sortland. Sortland var storfavoritter og hadde spilt suverent frem til semifinalen. Her gav Kristiansand-lærerne dem har hard motstand fra første stund. Tre minutter før kampslutt, oppdaget Marianne Stray Aas en roteringsfeil hos Sortland, og etter en liten diskusjon med dommerne ble feilen korrigert. Dette ble vendepunktet i kampen og lærerne fra Kristiansand tok fem raske poeng og vant 24-23 (kampene ble spilt på tid, 18 minutter per kamp). Det var litt av en thriller!

Takk for kamp etter finaleoppgjøret mellom Kristiansand og Træruddalen skole.

Etter seieren mot Sortland ble finalen mot Træruddalen skole en lett match. Kristiansand vant enkelt 34 – 19 og kunne juble for førsteplass og vandrepokal.