Joar Thele (23) fra Flekkefjord har vunnet en rekke titler som padler. De siste årene har han virkelig fått opp øynene for langløp i langrenn. Søndag ble han nummer 12 i herreklassen i Vasaloppet, bare 17 sekunder bak vinnere. Nær 16.000 deltok i denne verdens største skikonkurranse. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Mitt beste Vasalopp!

Helgas 12. plass i verdens største skikonkurranse har styrken troen min på at det er mulig å slåss om pallplass i de store langløpene som Vasaloppet, Birken og Marcialonga i fremtiden.

Jeg er veldig godt fornøyd med søndagens Vasalopp. Med tiden 3.57.36 timer var jeg 17 sekunder bak den norske vinneren John Kristian Dahl. Jeg hadde en god start og kom med i tetgruppa fra start. Vi var lenge en gruppe på 29 løpere fra start i teten.

Avanserte

Etter ca 30km ble gruppa tatt igjen av en større gruppe. Deretter var det rundt 55 løpere i tetgruppa lenge. Jeg tenkte at nå var det bare å ligge bak i gruppa og spare krefter. Da det var ca 30km igjen, ved Oxberg, visste jeg at da måtte jeg avansere og komme meg fremover. Da brukte jeg en del krefter og tok mange plasseringer og måtte tette en del luker.

Jeg jobbet meg oppover i teten og klarte å henge med de aller beste siste 10km. Den siste kilometeren ble veldig tung og jeg måtte gi noen sekunder mot de alle beste da. Men å bli nr 12 i Vasaloppet er likevel veldig stort, og det klart beste jeg har gjort her i Sverige.

Jeg har nå følgende plassering i Vasaloppet:

2013: 50.plass
2014: 41.plass
2015: 50.plass
2016: 37.plass
2017: 12.plass

Jeg er opprinnelig padler, og har vunnet en rekke gull i nordisk og norsk mesterskap, samt gull i VM og EM for juniorer i K2 maraton-kajakk. Jeg padler ikke så menge konkurranser lenger, og bruker dette mest som trening nå. En standard treningsuke består stort sett av ca 20-25 timer trening i form av langrenn/rulleski, padling, løping og styrketrening. Treningsukene er veldig sesongbasert.

Satser mot privatlag

Ambisjonene mine er å hevde meg i toppen i langløp. Jeg satser på å ta steget opp mot de aller beste langløperne og komme på et privatlag og etter hvert nå være med å kjempe om pallplasseringer på de store langløpene som Vasaloppet, Birken og Marcialonga.

PS! Team Skiclubs Tonje Homme fra Vennesla ble nummer 39 i kvinneklassen, mens hennes klubbkamerat Erlend Haugstad fra Kristiansand ble nummer 108. Team Skiclubs Morten Horn Elieson og Gjermund Steinsland ble hhv nr. 209 og 248.