Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Velkommen til Tennisens dag 25. mai

Kristiansand Tennisklubb (KTK) har gleden av å invitere til tennisens dag søndag 25. mai klokka 11-15 på klubbens totalrehabiliterte anlegg ved «gamle» Kristiansand Stadion.

Tennisens dag er et samarbeid mellom Norges Tennisforbund og klubbene for å fremme sporten og samtidig synliggjøre klubbene i sine omgivelser.

Vi håper at mange legger søndagsturen innom anlegget denne dagen. En lang byggeperiode er endelig over, og anlegget; med sine tre innendørsbaner, tre utebaner, garderober, klubbhus og kontorer, er endelig klar for å ta imot byens tennisentusiaster. Vi holder åpent hus, og ønsker små og store velkommen.

Vi vet at det for mange kan være en høy terskel å begynne med en helt ny idrett. Med denne dagen vil vi åpne klubben slik at omgivelsene kan bli bedre kjent med såvel klubben som sporten. Våre trenere, styret og mange av medlemmene kommer til å være tilstede hele dagen. Det vil bli demonstrasjon av «play and stay»- treningsmodellen hvor man spiller med tilpassede baller og racketer slik at alle kan begynne med tennis. Det vil bli muligheter for å prøve banene, få informasjon om våre ulike kursalternativ for barn og voksne og se tennis av høy klasse. Vi skal også finne ut av hvem som server hardest i Kristiansand.

Kl. 13 blir det oppvisningskamp på «Centre Court» mellom klubbens to hovedtrenere Lukas Lindgren (Sverige) og Wojciech Buczkowski (Polen).

Lukas LindgrenWojciech Buczkowski

Fra takterassen vil det bli flott utsikt over banene og anlegget.

Vi har kiosksalg hele dagen.

Ta med familie og venner og bli bedre kjent med oss!

Det er ikke bare på anleggsfronten det satses. Klubben ønsker også sportslig fremgang, og sikter seg inn på den nasjonale arenaen, og første steg på veien er allerede førstkommende lørdag:

Lørdag 24 mai fra klokken 12 spiller KTK lagkamp mot Slagen TK (Vestfold).

Norges Tennisforbund arrangerer en lag-serie for landets tennisklubber i sommerhalvåret. Lagene som deltar blir rangert i syv forskjellige divisjoner, med elite som øverste. Fra 3. divisjon og nedover spilles landsdelskamper.

KTK befinner seg i tredjedivisjon avd. Sør. Vinneren her spiller kvalifisering om opprykk til andre divisjon.

I divisjonstennis spiller klubbene i Norge mot hverandre, og dette kalles lagkamper. Hver lagkamp består av fire singlekamper og to doublekamper.

Hvert lag har fire spillere, og hver enkelt spiller har en single kamp og en double kamp. Lagene legger sammen antall seire, en seier gir to poeng og uavgjort ett.

Spillerne på hvert lag rangeres fra 1-4, og nr. 1 på hvert lag spiller mot hverandre osv.

I tråd med at anlegget befinner seg i norgestoppen satses det også på sportslig fremgang. Målet er å vinne avdelingen, og første av i alt seks kamper

Entré er gratis.

Med vennlig hilsen Kristiansand Tennisklubb

-Tennis for alle-