Alle årets deltagere og instruktører samlet på Solsletta. Foto: Sigmund Jensen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket Ajax fotballcamp på Solsletta

Over 70 entusiastiske unge fotballspillere deltok på helgens fotballcamp i regi av Ajax Football Academi og Tveit IL.

Instruktører fra Ajax, velkjente Arnold Mühren til høyre i bildet
Instruktører fra Ajax, velkjente Arnold Mühren til høyre i bildet. Foto: Sigmund Jensen

I helgen arrangerte Tveit IL Ajax Fotballcamp på Solsletta, og over 70 lærevillige fotballspillere i alderen 10-15 år deltok. Spillere fra Mandalskameratene i vest til Birkenes i øst møtte forventningsfulle opp fredag ettermiddag kl 1700 til den første økten.

Fra Ajax Fotballakademi, kanskje et av Europas beste, deltok tre profesjonelle instruktører, med velkjente Arnold Mühren i spissen. Fotballcampen ble arrangert for andre året på rad på Solsletta, og nytt i år var at Ajax hadde med en egen instruktør for fart og koordinasjon. Øvelser som ble meget godt mottatt av spillerne, men ikke minst av de lokale trenerne som møtte opp for å få inspirasjon.

Det ble tre fantastiske dager med fotball på Solsletta. Fokuset ble satt på tekniske ferdigheter som pasning, mottak, vendinger, dribling og avslutninger m.m. Spillerne ble delt opp i grupper etter alder, og rullerte rundt på ulike stasjoner. Intensiv jobbing under meget kyndig veiledning fra fantastisk dyktige hollandske instruktører.

Spillere som utmerket seg i forhold til innsats, engasjement, humør og ferdigheter ble utnevnt til kapteiner underveis i fotballskolen. Foto: Sigmund Jensen

På den avsluttende søndagen gikk formiddagen med til diverse tester, basert på de øvelsene som var gjennomført på fredagen og lørdagen. De med best resultat i de ulike aldersgruppene fikk en ekstra oppmerksomhet fra Ajax. Alle spillerne fikk muligheten til å ta med seg testresultatene sine etter endt camp.

Tilbakemeldingene fra spillere, foreldre og lokale trenere var at kvaliteten på den sportslige gjennomføringen var noe av det beste flere av dem hadde vært med på. At flere signaliserer at de neste år ønsker å delta for tredje år på rad, er et signal som understreker dette.

En meget engasjert og dyktig Arnold Mühren instruerte ivrige unge i tekniske øvelser
En meget engasjert og dyktig Arnold Mühren instruerte ivrige unge i tekniske øvelser. Foto: Sigmund Jensen
Godt driv i det som for veldig mange var nye og ukjente øvelser innenfor fart og koordinasjon. Foto: Sigmund Jensen