Her er tre av fire Team SkiClubs utøvere før start på stadion. Fra venstre: Gjermund Steinsland, Erlend Haugstad og Henrik Fjellstad. Foto: Stig Robertsen
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket gjennomføring av Vasaloppet

De fire sørlendingene i Team SkiClub er tilbake fra Vasaloppet. Med seg i bagasjen har de en god prestasjon, masse inntrykk og mye lærdom.

 

Lagleder Stig Robertsen og resten av laget er tilbake på norsk jord etter en hektisk helg i forbindelse med Vasaloppet. For et drøyt døgn siden stilte fire deltagere fra Team Skiclub i det 90 km lange Vasaloppet. Alle startet i pulje 1 eller Eliteklassen. Utover i løpet forteller Stig Robertsen om en spent stemning i støtteapparatet. Adrenalinet er deretter, og det blir ikke noe lavere når de etter hvert får øye på løperne. Alle de fire løperne endte på en plassering mellom 150. og 200.-plass

Lå i tet

– Før start hadde vi lagt opp et opplegg med seks matstasjoner. Vi står der og er spente på hva som møter oss, og stemningen blir ikke mindre god når vi ser at alle våre løpere er med i tetgruppa etter 28 kilometer. På et tidspunkt lå Morten Horn Elieson (24) og Gjermund Steinsland (23) helt i tet, forteller Robertsen.

Selv om de aller fleste, inkludert deltagerne selv visste at det ikke ville bli noen topplassering, skryter Robertsen av den offensive holdningen.

– I selskap med blant andre Team Santander og Team Leaseplan Go er du liten når du kommer med et lag som har fire deltagere. Den offensive holdningen og råskapen er vel så viktig, og som lagleder er det utrolig moro å se hvilken innstilling gutta har. Jeg tror ikke jeg overdriver hvis jeg sier at Team Santander hadde 20 personer bare i støtteapparatet. I tillegg til dette kommer deltagere.

Skryter uhemmet av arrangementet

Den stemningen og det trykket som er i og rundt Vasaloppet er helt enormt. Ved siden av løypene går det til daglig en trafikkert vei som stenges for allmennheten og blir enveiskjørt i forbindelse med løpet. Det gir støtteapparatet mulighet til å følge løperne fra nært hold gjennom hele løypa. Alt av støtteapparat kjører sammen, man kommer tett på flere av de største skiløperne og møter noen av verdens største støtteapparat.

– Dette er skisportens svar på Tour de France. Utrolig stort, sier Robertsen.

God lærdom

Å være tett på et slikt ritt gir både utøvere og støtteapparat utrolig mye god lærdom.

– Vi får se hvordan de store lagene jobber, og tar med oss utrolig mye god lærdom til konkurransene som kommer senere. Utøverne er fornøyd, og følte alt de hadde gode ski. 19. mars er Team Skiclub igjen klare for å stille til start i Birkebeineren, avslutter Robertsen.