Helgen 10-12. juni ble det avholdt regionsamling for turn menn. Hele 43 gymnaster var påmeldt og de hadde med 12 trenere. De sju klubbene var Kristiansand, Stavanger, Sandnes, Stord, Arendal, Vågsbygd og Mandal. Foto: Henrik Moum.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket turnsamling i Kristiansand

43 gymnaster, 12 trenere og sju klubber skapte turnmagi på regionsamling en hel helg.

Turn menn er en krevende idrett som krever en komplett atlet. De har seks forskjellige apparater, frittstående, hopp, skranke, bøylehest, ringer og svingstang. Samlingen hadde fokus på alle apparater samtidig som de blir kjent med nye gymnaster og pushet hverandre i den riktige retningen.

Samlingsansvarlig Odin Nilsen sier disse samlingene skal bidra til økt aktivitet i regionen, og det avholdes tre slike samlinger hvert år. Det er spesielt givende for nyetablerte/små klubber som får inspirasjon fra de større klubbene. For de allerede etablerte klubbene får de fordelen av kontinuitet og flere samlingsdøgn. Dette gjør at de kan lære både ett eller to nye elementer før helgen er omme.

Saevar Siggason(18) i ringer Foto: Henrik Moum
Saevar Siggason (18) i ringer. Foto: Henrik Moum.

Samlingen hadde stor suksess, undertegnede var innom på fredag og kunne allerede se at det var god stemning i hallen og de mindre gymnastene sto og måpte da de så de beste gymnastene i regionen, vi håper det gir mersmak.

Kristiansands Turnforening var arrangør for samlingen med Lasse Rugland og Raymond Holseter i spissen. Foreningen takker trenerne for et vel gjennomført arrangement og takk til foreldre som stilte til dugnad så gymnastene får maten de trenger. Vi sees forhåpentligvis igjen til neste år!

Av Henrik Moum, for Kristiansands turnforening