Fra en av kampene til Pirates 2 i Gimlehallen. Foto: Finn Harald Røed.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket seniorhelg i Pirates Cup

Sørlandets tradisjonelle basketball-cup for seniorlag ble arrangert denne helgen. Det ble en fin kombinasjon av sosial sesongavslutning og kamper med både fin basketball og god underholdningsverdi.

Forrige helg ble det arrangert en flott Pirates Cup i basketball for juniorlag (U12 til U19) i Gimlehallen og Idda Arena. Der deltok det 49 lag fra Østlandet, Vestlandet og klubblag fra Mandal, Søgne, Kristiansand og Arendal. Denne helgen (17. – 19. juni) var det seniorspillernes tur til å innta Gimlehallen i årets utgave av Pirates Cup Senior. Dette har for en del av de tilreisende blitt en årlig tradisjon som avslutning på sesongen. Det er dermed ikke bare klubblag som deltar, men også konstruerte lag bestående av basketball-venner på tvers av klubbene.

Det var mange dyktige basketballspillere i Gimlehallen denne helgen. Fredag og lørdag ble det spilt gruppespill for de 21 lagene (5 damelag, 16 herrelag), mens søndag var satt av til sluttspillet. Tilreisende lag fra Østlandet og Vestlandet bød på gode kamper for de beste lokale hjemmelagene. Kristiansand Pirates stilte for anledningen med hele fire herrelag, fordelt på det unge rekrutteringslaget Pirates 2, førstelaget Pirates 1 og de to mer old boys-pregede lagene Pirates East og Pirates West. På damesiden var det «Sørlandspigene» som var det lokale bidraget. Disse måtte konkurrere mot tilreisende damer fra Kongsberg, Tønsberg og Oslo.

Oslo Kings vant herrefinalen 44-43 etter en svært jevn og spennende kamp mot Kjøtt IL. Helt på slutten fikk Kjøtt en gylden sjanse med en dunk som ble utført i siste sekund, men tiden var ute akkurat før ballen forlot spillerens hånd og scoringen ble ikke godkjent.

På damesiden var det Kongsberg og Sørlandspigene som spilte seg til finalen, og også der endte kampen med kun ett poengs seier i en spennende kamp, med 30-29 til Sørlandspigene. Vi gratulerer de lokale vinnerne!

Da siste kamp var avsluttet og ryddingen tilbakelagt, kunne de to hovedansvarlige for årets Pirates Cup, Simon Quinteros og Filip Filipovic, endelig puste ut etter stor innsats med cup-arrangement to helger på rad med sekretariat, dommere og konstante arbeidsoppgaver, pluss alle forberedelsene i forkant av kampene, inkl. overnatting og mat til de tilreisende.

Takk til Kristiansand Pirates for å arrangere Sørlandets årlige basketballcup, og at de atter en gang har holdt tradisjonen levende med to vel gjennomførte basketball-helger!