Gjermund Steinsland (23), Erlend Haugstad (40), og Morten Horn Elieson (24) ute i løypa på Bortelid. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Vellykket treningsleir på Bortelid

Team Skiclub var på treningsleir på Bortelid 4.-7. februar. Det ble en helg med mye trening og mange kilometer i skisporet.

Fem medlemmer fra Team SkiClub var klare til en helg med ski og trening på Bortelid. Oppholdet gikk over fire dager, fra torsdag til søndag. Anstein Mykland var ansvarlig for organisering og gjennomføring. Vi tok en prat med ham for å få en rapport.

– I og med at værforholdene er som de er passet det bra med en samling på snø. Mildværet har gjort at man må litt utenfor Kristiansand og omegn for å få greie skiforhold, så sånn sett var Bortelid et ideelt sted, forteller Mykland.

ski 2Hensikten med samlingen var å trene inn mot flere langløp, ettersom blant andre Vasaloppet og Birkebeineren kommer om relativt kort tid. Fredagen ble brukt til intervalltrening i motbakker.

Tidligere i februar ble Erlend Haugstad intervjuet, etter å ha blitt nummer 99 i det tradisjonsrike langløpet Marcialonga. Den gode prestasjonen i Italia kostet, og Haugstad var ikke fullt restituert, men var likevel god å ha med på samlingen.

Lørdag og søndag fikk de virkelig kjørt seg. Lørdagen ble en ordentlig hardøkt. Innledet med prolog, med omvendte startregler. Altså var det slik at den som kom først i prologen startet sist i gruppa. Totalt ble det gått 40 km på ski i løpet av lørdagen. Alle gikk på smørefrie ski. Gjermund Steinsland og Morten Horn Elieson fulgte hverandre hele veien, og det ble en duell mellom dem hele veien. Til slutt ble måltiden målt til 1:40 etter 40 km på ski. Meget bra!

– På en samling som dette så vi virkelig effekten av å være flere sammen med samme interesse. De fleste kjørte interne konkurranser og pushet hverandre hardt hele veien. På søndagen fikk vi skikkelig drittvær. Våt snø og ordentlig dårlig føre skapte noen utfordringer og løperne fikk kjenne på naturkreftene. Alt i alt var alle veldig fornøyde og fikk en god gjennomkjøring frem mot de kommende langløpene, oppsummerer Steinsland.