Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Verdens nest sprekeste brannmann

World Police and Fire Games ble nylig arrangert i Fairfax County, Virginia, rett utenfor Washington DC. Utrykningspersonell fra hele verden var samlet til dyst. Totalt deltok det 10.000 utøvere, som gjør dette til et av verdens største idrettsarrangementer. Jeg deltok i kategorien ”Ultimate Firefighter”, og endte på 2.plass av totalt 100 deltakere. I videoen under kan du se meg slite meg gjennom de fire øvelsene.

Tok sølv
For en fantastisk deilig følelse det var å få sølv rundt halsen! Selv om jeg hater å tape, og bare var fire knappe sekunder bak vinneren (jeg ledet med to sekunder foran den siste av fire øvelser, men var for treg ned trappene da det gjaldt som mest), så er jeg veldig fornøyd. Det som smaker best er at jeg har klart å stå på og være målrettet i treningen min i over ett år. Nå er jeg en erfaring rikere og vet hva jeg må jobbe videre på for å ta gull. Min gode venn og kollega, Jan Petter Kristensen endte forøvrig på 7.plass, med en brukket tå (!).

SONY DSC
Utenfor Robert F. Kennedy Memorial Stadium (RFK). Foto: Privat.

Stor åpning
Selve åpningsseremonien var magisk. Om lag 20.000 deltakere og tilskuere var samlet for å feire åpningen av mesterskapet. Colin Powell talte, nasjonalsangen ble sunget, helikoptre fløy i følge over stadion og politiet kjørte eskorte rundt banen med blålys og sirener. Hele greia var bare så ”amerikansk”, men likevel så ektefølt. Først da gikk det virkelig opp for meg at dette var stort!

"Vikingene" fra Norge var svært populære i World Police and Fire Games
«Vikingene» fra Norge var svært populære i World Police and Fire Games. Foto: Privat.

Nye målsetninger
Om to år til holdes mesterskapet på ny i Montreal i Canada. Frem til da kommer jeg til å fokusere på crossfit, og fortsette den gode utviklingen jeg har hatt det siste året. Jeg har satt meg som mål å bli verdens sprekeste brannmann. Jeg gir meg ikke før jeg har gullet som bekrefter det!

Støttespillere
Jeg vil benytte anledningen til å takke mine støttespillere. Takk til hovedsponsoren min ”Mamma&Pappa AS”. Takk til min kone som har stått i dette sammen med meg. Takk til min coach Hilde Bech Nævestad fra Sunn Hverdag, som har lært meg å optimalisere treningen min og gjøre meg mer bevisst på hva som virkelig betyr noe i livet. Takk til KBR BIL.