Jan Trygve Braaten jubler for sin første VM-tittel i båtsportklassen Offshore 3C. Med seg som co-pilot har han svenske Emma Linnea Carlsson. Foto: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Braaten verdensmester i Offshore 3C

Etter et meget dramatisk race på siste dag av årets VM i offshore 3C er Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand verdensmester. Med seg som co-pilot har han svenske Emma Linnea Carlsson.

-Endelig!, Dette har jeg jobbet for i mange år, nesten roper Jan Trygve Braaten ut.

Det ble et tøft race på hans hjemmebane i Tvedestrand tirsdag med høye bølger og stor sjø.

bat2
Jan Trygve Braaten konkurrerte hjemme i Tvedestrand lørdag til tirsdag om VM-tittelen i Offshore 3C. Han satte i fjor høst verdensrekord i denne klassen med 177 km/t i en båt med drøyt 200 hk. Foto: Privat.

-Alt gikk bra med meg og min båt, men etter at to av mine konkurrenter gikk rundt og flere andre brøyt valgte arrangører å avbryte racet. Jeg hadde selvfølgelig ønsket å ha vunnet etter en tøff fight med mine nærmeste konkurrenter etter fullført race, men sånn ble det ikke. Uansett så spiller det ingen rolle, nå er sesongens store mål nådd og jeg er verdensmester, avslutter en glad og stolt Braaten.

Jan Trygve Braaten ledet sammenlagt etter to race og vinner derfor VM.

Les også: Sørlending kjører for VM-gull