Margaret Knutson Aase fra Songdalen har vunnet VM fire ganger. Lørdag kjemper hun om nytt NM-gull under jujutsu-NM i Idda Arena. Foto: www.facebook.com/fotopeter .
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Verdensmester med NM-comeback

Fire ganger verdensmester Margaret Knutson Aase (27) satser på nye titler når hun gjør comeback i jujutsu-NM i Kristiansand kommende helg.

«Magga» har ikke konkurrert siden hun vant NM i sport jujutsu i fjor. Jenta fra Songdalen er en meget merittert utøver, og kan blant annet skilte med EM-gull sportsjujutsu og fire VM-gull samlet i brasiliansk jujutsu og i sportsjujutsu. I 2012 deltok hun i TV-programmet Norges beste fighter, og vant tittelen der, samt 250.000 kroner og en 12 måneders proffkontrakt. Hun vant senere sin eneste MMA-kamp på knockout.

– Du kan kalle dette et mini-comeback, og det blir gøy å konkurrere på hjemmebane igjen. Jeg vurderer å stille i VM i brasiliansk jujutsu til våren, sier Margaret.

Hun er bosatt i Oslo, men representerer fortsatt Kristiansand JJK. Hun satser på gull både i sin vektklasse og åpen vektklasse. I NM får hun selskap av Mads Rask, som vant herreklassen i Norges Beste Fighter.

For første gang i norgeshistorien blir NM i Ne Waza også arrangert. Ne Waza kan sammenlignes med brasiliansk jujutsu med lignende regler, men ikke helt like.

Søskenparet Lene og Daniel Olsen fra arrangørklubben Kristiansand JJK, som gjorde en god turnering i German Open for tre uker siden, er fremdeles juniorer
Lene deltar også i seniorklassen i Fight og NE Waza og håper at hun kan vise de andre seniorjentene at en ny og fremadstormende utøver ikke gir de ”gamle” traverne en lett kamp.
Daniel må nok vente et par år til før han kan delta i en seniorklasse

NM blir arrangert på Idda Arena på Grim kommende lørdag, med stevnestart klokka 10. Gratis inngang og kiosksalg.