Arendalitten Eirik Bruun Ingebretsen setter her verdensrekord med 248 kilo i trapbar markløft med fatgrips i Norges sterkeste grep i helga. Alle fotos på siden: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

To verdensrekorder i Norges sterkeste grep

I det første NM i grep satte arendalitten Thomas Larsen verdensrekord i øvelsen Ironmind Blockbuster, mens jeg fulgte opp i Trap Bar.

Ti menn og ei dame stilte til start i lørdagens NM i Stokke, og leverte vanvittige prestasjoner. Det hele startet med øvelsen «Ironmind Blockbuster» (et enarms klypeløft med 75 mm bred stålkloss) som ble holdt som en enkeltøvelse for å prøve å sette ny verdensrekord. Den gjeldende rekorden var på 36,2kg og holdt av amerikaneren Kody Burns.

Thomas Larsen var først ut med vekter over rekorden, og han løftet lekende lett 39,3 kg. Jeg klarte også denne vekten ett minutt senere, men hadde et mye tyngre løft enn Thomas. Vi ga oss der, og jeg fortalte Thomas at han burde spare krefter til neste års konkurranse der han garantert kommer til å øke sin egen verdensrekord.

FB_IMG_1453141780969
Her løfter jeg 83,5 kg i to hånds pinch.

Så var det tid for selve NM. I de to første øvelsene, Rolling Thunder og Grippers, løftet jeg det jeg trengte for å lede. Jeg hadde nok rundt 90 prosent av max her.  Tredje øvelse som var Trap Bar markløft med Fat Gripz, tenkte jeg å gå inn 100 prosent for å sette verdensrekord. Rekorden var på 240 kg og holdt av tyskeren Marco Bühl.

Jeg åpnet på 225 kg, løftet deretter 235 kg og avsluttet med et greit løft på 245 kg. Når man går for vekter over nasjonale eller internasjonale rekorder, er det tillatt med et fjerde forsøk. Jeg prøvde meg på 248 kg og det gikk opp like lett som forrige løft. Selv om jeg hadde mer inne, var det lurt å spare krefter til de to siste øvelsene. Nest siste øvelse som var to hånds pinch vant jeg med grei margin, med den råsterke veteranen Karl M. Skjelvik på andreplass.

Her løfter Darius hele 160 kilo.
Her løfter Darius hele 160 kilo.

Siste øvelse var 25 mm Vertical Bar, altså en loddrett stang på 25 mm som skal løftes opp 10 cm fra bakken med mest mulig vekt på. Dette var en ny øvelse for alle, og her var jeg lur og gikk tungt ut i oppvarmingen. De fleste kjente på vekter rundt 100 kg, mens jeg prøvde et løft på 125 kg før konkurransen startet.

Jeg løftet serien 125 kg, 130 kg og 131,25 kg som holdt til seier. En av de som startet for lavt, var Darius Anelauskas, en håndbaksbryter i norgeseliten. Hans beste løft i konkurransen var 130kg, mens han dro opp 160kg (!) som ingenting fem minutter etter konkurransen var over. Denne prestasjonen, samt Thomas sitt verdensrekordløft, var dagens høydepunkter.

Les også: Verdensmester i grepsstyrke. 

Det neste på mitt konkurranseprogram er denne seieren i NM er EM i Highland Games 23. april, deretter EM i grep 7. mai.

Her setter jeg verdensrekord: