Kristiansanderen Vibeke Solvik (43) sammen med sin danske klubb-og reisevenninne Marlene Nielsen. Alle fotos: Privat.
Brukerskapt innhold
Lokalsporten.fvn.no er siden for brukerskapt innhold, der klubber og utøvere selv skriver fra stevner, trening og annet. Vi tar også inn pressemeldinger som omhandler sørlendingers prestasjoner. Formålet er å speile mangfoldet og bredden i lokalidretten, og flere av sakene publiseres også på forsiden til fvn.no. Minst en gang i uka samler vi utvalgte bidrag i papiravisen. Vil du som utøver eller din klubb være med som en av stadig flere bidragsytere, kan du sende en e-post til Rune Stensland.

Får landslagsdrømmen i dart oppfylt

Jeg gleder meg stort til å representere Norge i Nordic Cup. Landslagsplassen kommer som følge av et hektisk år med mange gode dartopplevelser, og nye dartvenner fra hele verden.

Jeg har nesten vært mer på reisefot, enn hjemme, men det har gitt resultater, og ikke minst en masse erfaring. Et utrolig spennende år, med mange gode dartopplevelser, og nye dartvenner fra hele verden.

vinnere i damepairs 15/16
Vinnere i damepairs 15/16, sammen med Kirsten Byø.

Jeg vil nevne noen av høydepunktene her, og begynner med Tromsø Open, som jeg vant. Turneringen var samtidig med sommerferien min, og jeg hadde aldri vært i Nord Norge. Derfor bestemte vi oss for å dra på besøk til klubbvennine Anne på Senja, og så slutte av med ei helg i Tromsø, og Tromsø Open. En fantastisk tur i en vakker landsdel, med noen skjønne mennesker. Og det blir jo ikke mindre gøy av at man vant!

Høsten med klippekort til fly

For en høst, sier jeg! Jeg var i blant annet Malmö, Praha, Riga, Hull og Tyrkia.

Jeg har selvfølgelig mistet de gode poengene fra Malta Open på BDO’s ranking, men det er kommet litt fra andre turneringer, og jeg har fått poeng med fra Denmark Open, Czhech Open, Swedish Open, og Turkish Open. Den beste plassering var i Tyrkia, hvor jeg fikk en 9-16 plass. Men, det absolutt aller viktigste på disse reisene, har vært å hente erfaring i å spille i utlandet. Det er kjempeforskjell på å spille ute kontra hjemme. Det store høydepunktet var å spille Winmau World Masters i Hull, England. Det kvalifiserte jeg meg direkte til, da jeg vant Malta Open.

Fantastiske Hull City Hall
Fantastiske Hull City Hall

Jeg kan ikke skryte av gode resultater, men for et nivå, og for en opplevelse! Første dag var kvalifiseringskamper til Lakeside. Da kunne jeg dessverre ikke finne fokus, og spilte fryktelig dårlig. Neste kamp var World Masters, og da var jeg veldig fornøyd med spillet, men møtte en som var bedre. Men å få lov til å spille i historiske og vakre Hull city hall, var en opplevelse for livet. Og de neste dagene brukte vi mye tid på å være kulturelle og turister, men finaledagen var vi på plass, og var med på å heie og skape litt av den stemningen som mange av dere har sett på TV. Det var med utkledning og hjemmelagde skilter, og full pakke.

Litt av den ene hallen det ble spilt i, gedigen turnering!
Litt av den ene hallen det ble spilt i Dutch Open, en gedigen turnering!

I vår har jeg vært på Dutch Open, verdens største dartturneing (så vidt jeg vet) med flere tusen deltagende spillere, og endel publikum. Jeg visste på forhånd at, hvis jeg vant første kampen, så skulle jeg møte Lisa Ashton, regjerende verdensmester i andre kamp. Jeg vant heldigvis først kamp, som jeg spilte bra. Da jeg gikk ned til banen for å møte Lisa, ble jeg hentet av en «official», og fikk spille på TV banen istedet for. Jeg må innrømme at det kom litt nerver på vei inn, og første leg er spillet mitt veldig preget av det.

Men, så tok jeg rett og slett en liten alvorssnakk med meg selv, hvor jeg fortalte meg selv, at dette jo har vært målet hele tiden, spille på TV baner mot de aller beste, og at jeg skulle huske å nyte det. Det var ingen forventninger til meg, jeg var maks underdog, så jeg hadde jo ikke noe å tape. Så kom smilet, og jeg begynte å nyte det, og ikke minst, synes jeg selv, spille noe ordentlig dart. Det ene legget var jeg langt foran, og kunne ikke lukke, de andre var jeg helt nede på ren utgang, og fikk presset henne godt. Så nok et eksempel på at de mentale skal være på plass, og fantastisk gøy var det!

Tromsø Open 2015
Tromsø Open 2015

Norge

Jeg har selvfølgelig spilt litt i Norge også, og hentet poeng til rankingen der også. Er godt fornøyd med å få plasseringer, faktisk hver gang jeg har deltatt. Men når det kommer til norske høydepunkter, kan jeg ikke komme utenom fantastiske Ramona Eriksen fra Grimstad som klarte det ultimate, et perfekt dart leg, på kun ni piler. Jeg skreik så høyt i glede, så stemmen var vekk i flere dager! Hun spiller finale mot Rachna David på elitecupen som blir holdt i Arendal. For noen damer, sier jeg bare. Til tross for at det ble jublet og tatt bilder, fortsatte begge damene med fullt fokus, og presterte noe dart som de fleste kan misunne dem. Rachna vant til slutt, etter en spennende og velspilt finale.

Fin 3/4 plass, sammen med Cynthia Munezero, Willfrid Kasin og Mona Smith Niane (ikke tilstede på bilde)
Fin 3/4 plass, sammen med Cynthia Munezero, Willfrid Kasin og Mona Smith Niane (ikke tilstede på bilde)

Danmark

Jeg har også hatt en god dartsesong i Danmark. Jeg spiller i to løpende turneringer; Damepairs 1 divisjon, og i herrenes hvor jeg spiller i Danmarksserien. Damepairs spiller jeg sammen med klubbvennine Kirsten Byø, og vi vinner suverent, uten å tape noen kamper. (Kun enkelte singler og doubler i mot noen av de andre lagene). Det gjør at vi utover medaljen for første plassen, får endel poenget dermed fordel  med til sluttspillet, hvor vi skal spille om å bli danmarksmestre. I herrenes turnering, ligger vi også suverent nummer 1, og rykker direkte opp i tredje divisjon. Jeg er også nettopp blitt klubbmester for andre året i trekk, i DK26, veldig fornøyd med det.

Godt å ha med på ferie, så man kan trene
Godt å ha med på ferie, så man kan trene

Landslaget

For ikke lenge siden, fikk jeg oppringningen jeg har ventet på, som har vært det første målet mitt. Nemlig fra landslagskaptein Jacques Langston, med tilbud om å representere Norge på Nordic Cup! Selvfølgelig sa jeg ja, og jeg gleder meg så til å spille på landslaget, sammen med Iselin Hauen,  Ramona Eriksen og Rachna David. I år blir det holdt i Tønsberg, så vi er på hjemmebane. Nordic Cup er 11.-14.mai (landslag fra hele Norden) og 15. mai er det Open turnering.

Starthallen

Har du lyst til å se dart, er det turneringer hele helga ( 23. og 24/4-16)  i Starthallen. Det blir solgt mat og drikke på stedet, og det koster ikke noe å komme inn og se! Her blir det spilt blant annet NM for kretslag, så heia Agder krets!

Les også: Dart, mer enn mørke puber og øl

Les også: Tre stevner og en koffert